2015. február 22., vasárnap

Fujayrah és egyebek

Folytatom beszámolómat az Arab-félszigeten tett hajóutunkról.

A térképen lehat követni az útvonalunkat (a város nevek alapján)














Abu Dhabiból Fujayrahba hajóztunk. Döntően éjszaka ment a hajó. Reggeli órákban kötöttünk ki a Fujayrahtól kb. 30 km-re lévő kikötőben. Volt lehetőség itt is szervezett programra befizetni, illetve suttle busszal bemenni a városba. Mi az utóbbit választottunk. A városba beérve fogtunk egy taxit és körbejártuk vele a várost. Többet láttunk és olcsóbban jöttünk ki.
Fujayrah épülő mecsete





















Én voltam már Fujayrahban. Akkor egy Emírátus körúton voltunk csoporttal, melyen én voltam az idegenvezető. Akkor nem értettem, hogy miért csak annyi volt a fujayrahi tartózkodásunk, hogy elvittek bennünket egy elegáns tengerparti szállodába, ahol volt 4 óra fürdési lehetőség az Indiai-óceánban, közben ebéd és mentünk tovább. Most már értem. Semmi különlegesség nincs Fujayrahban, hozzátéve, hogy azóta eltelt kb. 5 év és gondolom fejlődött a város.
Látkép a belvárosról


















Szóval a taxinkkal kb. 1 óra alatt körbejártuk a várost. Mellékelek néhány képet róla. Gondolhatják, hogy a leglátványosabb dolgokat fényképeztem le és tettem ide be a blogba. A többi látnivaló jóval felejthetőbb kategóriájú volt, de mint látják ezek sem voltak nagy csodák…
Fujayrah vára


















Ekkor már tudtuk, hogy Bahrein helyett Khor Fakkant (Oman) kapjuk „ajándékba”. A két város közel van egymáshoz. Pár órás hajózással el is értük. No ez a város annyira felejthető kategóriájú volt, hogy ki sem szálltunk a hajóról. Rá lehetett látni a városra. Annyi bőven sok volt. Omladozó épületek, por, kosz. Inkább maradtunk a hajón, napoztunk, olvastunk. Kb. 23 o C volt a hőmérséklet.
Skanzen melyben mutatják a "régi" kb. 20 éves házakat


















Következő napon Dubajba hajóztunk. Úgy gondolom, hogy Dubaj megér egy külön bejegyzést. Erről a következő blogomban számolok be.
Az Indiai-óceán partján


















Addig néhány friss információ:
-          -   A katalógusunknak meg kellett érkeznie minden olyan utasunknak, aki kért 2015-ös katalógust. Kíváncsi vagyok ŐSZINTE véleményükre. Van benne több szerkesztési újdonság a tavalyi évhez képest is. Ha egymás mellé teszik a tavalyi és az idei kiadványunkat, akkor látni fogják a különbséget. Várom véleményüket. Mennyire kezelhető a katalógus? Mi úgy gondoltuk, hogy elegánsabb, ha a kiadvány lapjai nem tűzve, hanem ragasztva vannak összefogva. Jó döntés volt? Hogy tetszik a címlap, hátoldal? Mit módosítsunk, hogy még tartalmasabb és jobb legyen a prospektusunk? Szóval várom véleményüket. Ha valaki nem akarja mindenkivel megosztani vagy hosszabb véleményt írna le akkor a nevemre az info@prokotravel.hu e-mail címre is tud írni.     
Környező kopár hegyek
   

















 Nem megyünk az „Utazás” kiállításra. Helyette 6 városban a partner utazási irodásoknak road show-t rendeztünk. Ennek az a lényege, hogy egy ebéddel összekötött tájékoztatót tartottunk az útjainkról és a katalógus használatáról. Ezzel az (volt) a célunk, hogy ha Önök bemennek a saját városukban lévő partnerirodába, akkor minél több és jó információt kapjanak az utjainkkal kapcsolatban. Remélem hasznosak lesznek ezek a partnertalálkozók mindenki számára.
Szóval legközelebb Dubai.

3 megjegyzés:

  1. Tisztelt Igazgató Úr!
    Megérkezett a katalógus, először is szeretném megköszönni, hogy ismét szerepelnek a képeim benne.
    És ha már kérdezte, engedje meg, hogy leírjam a véleményem...
    A minősége nagyon tetszik, örülök, hogy ragasztott, mert korábban szinte azonnal kiesett a középső része... A borító is nagyon szép, elegánsabb, igényesebb, mint korábban. Feltűnt a profi képszerkesztés is, szebbek a színek, élesebbek, tisztábbak a képek.

    Azért egy-két dolog zavar is, méghozzá a képek feliratozásában. Javasolnám, hogy az adott út idegenvezetője nézze át a képeket, hogy helyesen feliratozzák őket. Tudom, hogy a legtöbb (leendő) utasnak mindegy, hogy a "Hajózás a Thuni tavon háttérben a speizi vár" c. képen az Oberhofen kastély látható, és a spiezi vár valahol a hajó mögött van (tényleg a háttérben...), de egy ilyen szép katalógusban nem kellene ilyen tévedésnek lennie.
    És a következő oldalon "Zürich látképe templomokkal és a YÜRICHI tóval"...
    Az elírások mellett szerintem a "Na ezt látni kell" felirat stílusa nem illik ide... ha az a "na" nem lenne ott...

    Mindezek ellenére összességében sokkal szebb, igényesebb lett, mint az eddigiek.

    Üdvözlettel,
    J. Judit

    VálaszTörlés
  2. Az előző bejegyzéshez írtam sokadiknak egy megjegyzést, aminek során nagy nehezen sikerült "bizonyítanom", hogy nem vagyok robot... - remélem troll sem. Ha ez a hozzászólás is elmegy, akkor is azt mondanám, hogy az előző konstrukció számomra egyszerűbb volt.

    VálaszTörlés
  3. Válaszok:
    1.Jogosak az észrevételek, legközelebb jobban figyelünk a felíratokra.
    2.Nem teljesen értem. Kérem az info@prokotravel.hu címre írja le részletesebben a véleményét, nekem címezve, hogy tudjunk javítani a hibáinkon.

    VálaszTörlés