2014. október 24., péntek

október 23-as hétvége

A hosszú hétvégén 10 csoportunk, 5 irányba (Prága, Krakkó, Szlovénia, Vaskapu, Németország) indult, 471 fővel. Sajnálom olyan szempontból őket, hogy 3 nappal előtte még csodálatosan szép idő volt, most pedig lehűlt a levegő és esik több helyen az eső. Sőt van ahol már hóval is találkoztak. Igaz ez a rossz idő nemcsak a mi csoportjainkat sújtja, hanem nagyon sok magyart, aki a hosszú hétvégén elindult kirándulni az országon belül. Mi is feleségemmel Ny-Magyarországra indultunk (Nagyvázsony, Tapolca, Hévíz…) és mi is érzékeljük, és sajnáljuk hogy így alakult az időjárás, de sajnos nem tudunk vele mit kezdeni.
A tél – tavasz katalógusunk már ott van az irodákban is. Ha valaki szeretne kapni belőle, akkor vagy be kell fáradnia valamelyik PROKO irodába, vagy valamelyik partner irodába, de ha az info@prokotravel.hu címre ír, akkor postázunk is.
Elkezdtük a nyári prospektus munkálatait.
A rendszer a következő. Én megtervezem, megterveztem az időpontokat, hogy melyik út mikor induljon. Ez elméletileg elkészült. Miért mondom, hogy elméletileg? Azért, mert ha nem kapunk a tervezett időpontra szállást, akkor változtatnunk kell rajta. Már most látjuk, hogy problémás lesz Észak-Olaszország, ugyanis jövőre Milanóban lesz az EXPO, mely több hónapig tart. Ez azt jelenti, hogy a világ minden részéről özönleni fognak a turisták erre az eseményre, és mind a városi, mind a környékbeli szállodák iszonyúan tele lesznek. Egyébként gondolkodunk rajta, hogy mi is szervezünk az EXPO-ra csoportot. Még most tervezzük az újdonságokat. Ami várható: Málta, Lengyelország bővebben (a pontos program még kidolgozás alatt), Kelet-közép Franciaország és még gondolkodunk 2-3 programban.
Ha valakinek – pl. szabadság miatt – nagyon fontos az időpont, akkor a kolléganők (fent e-mail címen) tudnak várható időpontot mondani az adott út indulására. Mint fentebb leírtam az időpontok kb. december elejére fixálódnak le. Az árak előreláthatóan január elejére alakulnak ki. A katalógust január 20. tájt tervezzük megjelentetni. Újdonság, hogy a tavaszi utak abban már – várhatóan – nem lesznek benne, csak a nyári és őszi ajánlatok.

Szépen telnek az adventi és szilveszteri csoportjaink. Van olyan, mellyen már 30 fő fölötti létszám van. Ezt azért mondom, mert ha valaki biztosan tudja, hogy melyik útra szeretne menni, és fontos számára, hogy hol ül a buszon, akkor ne várjon sokáig, mert csak a busz hátsó felében lesz hely, ha nem igyekszik. 

6 megjegyzés:

  1. T . Igazgató úr.
    Sajnos az egész idei év ilyen pocsék volt. Szeptember 12.-től voltunk Önökkel a Szerb úton , induláskor esett , utána volt egy jó napunk esőmentesen , majd hol zuhogott , hol szakadt végig. Nos ilyen időben a Kazán szorosi hajókázás nem a legideálisabb , de még így is gyönyörű volt.
    De voltak akik a Herkulesfürdői séta után átöltözésre kényszerültek.
    Gondolom Ön is tapasztalta hogy az utazási irodák egyre előrébb hozzák a következő évi programjaik megjelentetését. Pl. a TDM már foglalható , a Ken-edi travelnál egyes utak már foglalhatók , a Fehérvár Travelnél December 03-tól foglalhatók lesznek az utak. Én jobban szerettem a régi módit , amikor az utazás kiállításra megjelentek a prosik , és az összes program ill. időpont tudatában tudtam összeállítani az azévi programomat.
    Most viszont a kedvenc hely lefoglalása , és a korán jelentkezőknek adott kedvezmények miatt "rákényszerül" a kedves utas hogy korán foglaljon , ami később esetleg nembiztos hogy jó döntésnek tűnik majd.
    Amit Önök felajánlottak jó ötlet - hogy a hozzávetőleges időpontot megadják. Viszont én javasolnám ezt a Fehérvár módszerrel tovább fejleszteni , Ők felveszik dec. 03.-án a foglalást
    , és a prosi megjelenése után 10 napon belül lehet megerősíteni , vagy díjmentesen lemondani a foglalást.
    Tervezgetve a 2015-öt (Hollandia - virágkiállítás) nézegetem az idei prosikat , és az Önök útja máris kiesett, mivel nincs fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában, amire a tapsztalataim alapján elég sokan igényt tartanak.
    A bejegyzéseit mindig elolvasom , köszönöm is az ezzel való fáradozását.
    Még egy számomra érdekesség , hogy melyik iroda hogyan tervezi az árfolyamot , az idén 298 és 320 Ft között mindennel találkoztam , én sem pénzügyi , sem turisztikai szakember nem vagyok , de min. 310-el terveztem volna a 2014-es évet. Nehogy úgy járjak mint a 298 ft-al tervező iroda , aki aztán nem győzte az árfolyam pótdíjat bevezetni , ami azért ugye csak kellemetlen , még ha benne is van a szerződésben , a kitétel erre vonatkozóan.

    üdvözlettel

    VálaszTörlés
  2. Kedves Igazgató Úr! Érdeklődnék, hogy konkretizálódott-e már a Lengyelország bővebben út programja?

    VálaszTörlés
  3. Bár az idő nem volt ideális, felejthetetlenül szép volt az októberi Al-Duna menti út! Nem utolsó sorban idegenvezetőnknek jár érte köszönet. Szatmári Sándor szívvel-lélekkel végezte munkáját. Képes beszámolóm itt: http://amulok.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. Tisztelt Igazgato Ur!

    Olaszorszagba barmikor szivesen utazom.

    Emlitette a milanoi expot.
    Milyen temaju kiallitasra szerveznenek csoportot?

    VálaszTörlés
  5. Igazgato Ur, azt szeretnenk tudni, lehetne-e Miklossal Olaszorsagba utazni?
    Talan tul sokat akarunk, de amint latom kerdezni szabad mindenfelet :)

    VálaszTörlés
  6. Válaszok:
    1.Még csak tervezetek vannak, a valószínű, hogy rövid Fehéroroszország is lesz benne.
    2.Köszönjük
    3.Világkiállítás lesz Milánóba, tavasztól októberig. Várhatóan a Svájc és Olaszország bűvöletében és a Nyaralás a virágok Riviéráján útba tesszük bele az Expo-t.
    4. Jelen állás szerint Miklós nem visz olasz utat, mert van 3 jó olaszos id. vezünk, de betegség stb. esetén lehet módosulás.

    VálaszTörlés