2014. november 16., vasárnap

Decemberi ünnepek

Az utazási irodáknak mindig üres hónap a november. Igaz nekünk a héten jött haza a Vietnam-Laosz-Kambodzsa csoportunk és még úton van a Dél-Amerika (Peru - Brazília - Argentína) és volt egy prágai csoport, de összességében csendes ez a hónap. 
Amikor megindul ismét valami, az a december. Idén abból indultunk ki, hogy ha valami tartalmat akarunk adni az Adventnek, akkor ahhoz nem elég az 1-2 nap. Ezért csak 3 napos programokat szerveztünk. Szépen telnek a csoportok. Több útnál már telt ház van, de pl. az osztrák utaknál még biztos, hogy van pár hely. 
Következő kérdés volt a Karácsony. Ez családi ünnep, de sajnos nem mindenkinek adatik meg az az öröm, hogy családi körbe élje át az est boldog hangulatát. Sokat gondolkodtam azon, hogy erre az időszakra szervezek egy olyan kirándulást, melyen az utasoknak egy közös Szentestét tartunk. Idén még elvetettem az ötletet, részben azért, mert nem egyszerű egy idegenvezetőt ill. gépkocsivezetőt kiszakítani a családtól ezen az estén? Ellenben elképzelhető, hogy jövőre egy hangulatos kis szállodával (pl. Ausztriában) leegyeztetem és megszervezek egy 3-4 napos programot Karácsonykor, mely során Szenteste lenne gyertyagyújtás, éneklés, közös vacsora.
Érdekes kérdés a Szilveszter. Idén több helyszínnel és programmal vágtunk neki. Még nem látom az eredményét. Sajnos van ennek egy olyan problémája, hogy a szállodák már 1,5 - 2 hónappal az út indulása előtt akarják tudni a csoport létszámot. Ezt magyaroknál szinte lehetetlen elérni. Őszinte vagyok; én sem tudom, hogy hol fogunk Szilveszterezni. Vannak elképzeléseink, ahogy szokták mondani elég széles spektrumban: Szegeden (itthon vagy baráti társaságban), Magyarországon szállodában vagy valahol külföldön. Szóval azon kívül, hogy tudom, hogy nincs tervben a Hold, bármi más elképzelhető :) . 
Visszatérve a Szilveszterre. Ami még bent van a tarsolyban, mármint amire lehet jelentkezni az Erdély és Róma (busszal), Már nagyon rágják a fülünket a szállodások, de valahogy még tudjuk húzni az időt. 
Közben az irodában készülnek a 2015-ös programok. Több utat átírunk és módosítunk, azért, hogy még jobb és még színvonalasabb legyen. Tovább növeljük a **** szállodák számát. Egyre inkább a minőség további javítása felé irányítjuk szervezéseinket. Folyamatosan jönnek be a partnerektől, szállodáktól a szállásárak. Lassan a buszos partnereink is küldik a szállítási árakat 2015-re, és neki tudunk állni az árak kikalkulálására. 
Jövő héten megpróbálom ide feltenni az utak TERVEZETT időpontjait. Ez nem lesz hivatalos, de már ad egy kis támpontot annak aki tervezni akarja a nyári szabadságát. Ebben a katalógus kiadásáig lehet változás, de várhatóan csak minimális. Szóval a jövő héten ismét jelentkezem.

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Igazgató úr

    Tudom, még csak tervezet a Fehéroroszországi út, de oda kell vízum, és útlevél?

    Törzsutas

    VálaszTörlés