2012. november 6., kedd

Advent

Ilyenkor ősz vége felé, elég kevés utat indítanak az utazási irodák. A fő ok, hogy a nyár még nem túl rég fejeződött be, és a tél, amikor vagy a havazás miatt a síelés, vagy a hideg miatt az egzotikus utak keresése még nem kezdődött el. Mit csinálunk ilyenkor az irodában?
Egyrészt készítjük elő az adventi utakat. Nekünk is indul Bécs-Pozsony, Krakkó, Mariazell-Melk, Rothenburg - Nürnberg irányába. Volt még egy szervezésünk: Graz - Maribor, de ennek olyan kicsi volt az érdeklődése, hogy nem sikerült elindítani. 
Mi nem csinálunk 1 napos utakat. Annak nincs semmi turisztikai élménye. Hajnalban avagy éjszaka indulva kokattag nap után nagyon fáradtan hazaérve nem marad sok pozitív élmény. Szerintem a 2-3 napos programjaink (másnak is vannak ilyenjei) sokkal kellemesebbek és élménydúsabbak. Ha megkérdeznének, hogy én melyiket ajánlanám, akkor talán elsőre a mariazelli és utána a rothenburgi utat javasolnám. Miért? Ezek télen különleges programokkal várják a vendégeket. A másik 3 nyáron legalább olyan szép mint Adventkor (sőt...)
Az erdélyi Szilveszter is szépen telik. Vannak a piacon olcsóbb (egyrészt rövidebb) ajánlatok. A mienknél fontos, hogy oda és vissza úton adjunk egy kis kultúrát az útközi látnivalókból. Ezért mi tranzitszállásokkal állítottuk össze a programot. Így nemcsak a Szilveszter, hanem az oda és a visszaút is élményt fog adni. 
Én lassan kezdem utolérni magamat. Részben ezért is maradt el eddig a blogírás. Kész a jövőévi terv. Azaz elkészültek a jövő nyáron induló utak időpontjai. Ezek még csak 80 %-osak. Ugyanis az a rendszer, hogy megtervezem az időpontokat, majd a lányok ehhez illeszkedve elkezdik lekötni a szállásokat. Azért mondom, hogy a terv csak 80 %-os, mert ha nem találunk a tervezett időpontban a szükséges területen megfelelő színvonalú és áru szállást, akkor sajnos változtatni kell az időponton. Ez az elkövetkezendő 2-3 hétben fog eldőlni. Szintén mostani feladat, hogy az összes tavalyi programot átnézzük az idegenvezetőkkel, hogy a szövegben illetve a programba kell-e változtatás. Ahol kell, ott módosítjuk a programot és átírjuk a szöveget. 
Majd folyamatosan tájékoztatom Önöket, hogy mely programok változnak jövőre. 
Az új utak szervezése, összeállításai is még folyamatban vannak. Erről is beszámolok a közeljövőben. 
Gondolom többen látták már a megjelent tél - tavasz katalógusunkat. Aki nem, és szeretne kapni, kérem küldjön egy e-mailt a szegedi irodába az info@prokotravel.hu címre, vagy menjen be a megszokott partnerirodába, ahol remélhetően még van példány. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése