2012. december 21., péntek

Karácsony

Ma volt az év utolsó munkanapja cégünknél. Évek óta a karácsony és a Szilveszter közötti időszakot kiadom a dolgozóknak. Igaz, szabadság terhére, de nem dolgozunk a 2 ünnep közt. Idén ez különösen szerencsésen alakult, mivel csupán 2 munkanap esik erre az időszakra. Úgy vagyok vele, ha valamit eddig nem tudtunk elintézni, avagy ha eddig nem kerestük meg a szükséges bevételt a december végén már nem tudunk rajta lényegesen változtatni.
Van olyan oldala is a dolognak, hogy pihenjék ki a kollégák magukat, hogy újult erővel tudják megkezdeni a következő évet.
Ma lezártuk az összes út szövegrészét és időpontját. Magyarul, minden jövő évi útnak megvan a tervezet indulási napja. Az árakat január elején tesszük hozzá. Akkor kalkulálunk. Megjöttek a szállásárak, a busz szállítok árai, szóval minden adva van ahhoz, hogy kialakítsuk az árakat. Ez január közepéig meg is fog történni.
Január közepétől lehet jelentkezni az utakra. A kalkulációval párhuzamosan szerkesztjük a jövő évi katalógust is és töltjük fel az adatokat a weboldalra.
Eldőlt, hogy miként fog kinézni az új logónk. A mellékelendő karácsonyi lapon már látható. A katalógus is változni fog, a mikénten még vannak nézetkülönbségek.
Az új utak tekintetében maradtak azok, amelyekről néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam. Annyi még talán, hogy biztos most már, hogy lesz Kijev - Moszkva utunk. Még nincs frappáns címe. Van több elképzelés, most a "Keleti birodalmak fővárosai" a legjobb ötletem, de nem tetszik igazából, mert a keletből inkább Ázsiára asszociálnak az emberek és Ukrajna nem tudom mennyire nevezhető birodalomnak. Gondolkodtam, hogy miként lehet címbe bevonni azt, hogy ez a két legnagyobb területű ország Európában és azok fővárosait keressük fel, de nem lett jó ötletem. Az út egyébként repülős, a két főváros közt is repülővel megy a csoport. Először busszal volt tervezve, majd csak a 2 főváros közt terveztünk buszt, de különböző okok miatt végül is a repülős változat (7 nap) maradt.
Több iroda is bejelentkezett, hogy szeretne a jövő évi saját katalógusában PROKO TRAVEL utat betenni, ezzel is színesíteni az ajánlatait.Jelenleg a tárgyalások folynak, de várhatóan 5-6 iroda katalógusában vissza fog köszönni néhány PROKO-s út.
Befejezésül: KÖSZÖNÖM, hogy olvasták blogjaimat, elnézést az esetleges nyelvtani hibákért, és remélem mindenki egészségesen fog velünk utazni a jövő évben.





6 megjegyzés:

  1. Köszönjük a jókívánságokat és az egész éves munkájukat. Mi is kívánunk Szép Karácsonyt minden munkatársának és családjának is. :)

    VálaszTörlés
  2. Békés, meghitt ünnepeket, sikeres, szerencsés, eredményekben gazdag új évet kívánok Igazgató Úrnak, Családjának és az iroda minden dolgozójának sok szeretettel és megköszönve a csodálatos utakat: Kellényiné Ilona Pécsről

    VálaszTörlés
  3. Indulási időpontokat a 2o13as utaknál nem kapunk már csak jövőre?A szabadság kérvények leadása miatt sokunknak fontos lenne.
    Gondolom nem csak nyugdijasok utaznak Önökkel,akiknek nem szól bele a főnöke a szabadidejébe

    VálaszTörlés
  4. Kijev, mint keleti birodalmi főváros?! - jaj, ne, ugye nem gondolja komolyan?

    Akkor sem utaznék oda, ha csak egyetlen ország hiányozna a bakancslistámhoz.

    Grúziával mi újság, erről nagy a csend...

    VálaszTörlés
  5. A régmúltban bizony volt Kiev birodalom fővárosa, sőt egy kievi fejedelem alapította még Moszkvát is!
    DE lehet az út neve: Az EU-tól keletre, Kiev és Moszkva
    Sikerekben gazdag Újévet kívánok!
    Imre

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a jókívánságokat, magam és munkatársaim és családom nevében.
    1. Időpontok: Mostanra lettek fixek. Csinálunk egy időtáblát és rövidesen beteszem a blogomba, de ha valakinek sürgősebb, akkor a szegedi irodában Csorba Klári kolléganőt keresve választ kaphat az időpontra vonatkozó kérdésére.
    Az árak még nincsenek meg.
    2. Moszkva - Kijev címe még nem véglegesedett.

    VálaszTörlés