2013. július 23., kedd

nyár és beutaztatás

Dúl a szezon és a kánikula. Egyrészt nagyon jó, hogy ilyen idő van, mert az utóbbi időben minden kirándulásunk jó időben zajlott le. Tudom, hogy az lenne a legideálisabb, ha 25 C fokos idő és fotózásra megfelelő fényviszonyok lennének, de sajna (vagy talán nem is sajnos) nem mi döntjük el, hogy milyen idő lesz. Tavaly az volt a probléma, hogy sokat esett az eső és több hegyes kiránduláson nem látszottak a csúcsok. Idén eddig ilyen probléma szerencsére nem volt. Most inkább az a probléma, hogy nagyon meleg van, Tudom a déli városokban pl. Rómában nagyon nehéz ilyen időben várost járni, de én mindig azt szoktam mondani, hogy esernyő alatt nincs szép város. 
Egyébként a csoportok szépen indulnak és érkeznek. Természetesen most is folyamatosan vannak olyan problémák, amiket meg kell oldani, de szerencsére - kopogjuk le - eddig sikerült megoldanunk. 

A szezontól függetlenül elkezdtünk már a következő katalógusok tervezését. Most nem kiutazó katalógusról, hanem a most még tervezés alatt lévő beutaztató kiadványunkról írnék. 
Régóta terveztem, hogy beutaztatásban is aktívabbak leszünk. Most kiadunk egy Dél-Alföldet és egy Magyarországot népszerűsítő 3 nyelvű kiadványt. Gondolom meglepetést fog okozni, hogy melyik a magyar mellett a másik két nyelv: a román és a szerb. 
Úgy gondolom, hogy erről a területről érkező turisták számára még érdekes terület országunk D-K-i része. Egyre nehezebb a nyugati területekről érkező vendégeket az ország ezen vidékére csábítani. Romániában és Szerbiában fokozatosan fejlődik a gazdaság és az embereknek egyre több pénzük van és a szabadidő eltöltésére is többet költenek. Ezért reméljük, hogy egyre többen fognak utazni hazánkba is ezekből a szomszédos országokból.
A gyógy- és a termálturizmusnak több szépen kiépített bázisa van a környékünkön: Gyula, Gyopáros, Makó, Szeged, Mórahalom, Kiskunmajsa hogy csak néhányat említsek. 
Ezzel a katalógussal ki szeretnénk menni több külföldi kiállításra. Reméljük sikeresen tudjuk képviselni országunkat és javítjuk a beutaztatási statisztikánkat is.

1 megjegyzés:

  1. Gratulálni lehet a több lábon állás gondolatához és a reális üzleti célkitűzésekhez egyaránt.

    VálaszTörlés