2013. augusztus 25., vasárnap

Tél - tavasz katalógus

Bár még mennek a nyári utak, de már tervezés alatt van a tél-tavasz katalógus. Úgy tűnik kezd kirajzolódni, hogy milyen utak lesznek benne.
Az elején lesznek az adventi ajánlatok. Tulajdonképpen azok, amelyek a nyári katalógusban is már benne vannak. Egy szilveszteri ajánlatunk lesz. Erdélybe szervezünk egy buszos szilveszteri programot a Hungest Hotel Fenyőbe. Kalkulációja és a programja kész van. Rövidesen olvasható lesz a PROKO web oldalán is. Ha valakit érdekel és már akar rá jelentkezni, hogy jó helye legyen a buszon az ezt már most megteheti kolléganőimnél. 
A tavaszi európai ajánlatokat két időpont köré csoportosítottuk, mivel úgy tapasztalom, hogy ebben a periódusban inkább az ünnepi időszakokban van utazási kedv.
Ezért május 1. (csütörtök) és Pünkösd köré csoportosítottuk az ajánlatainkat. Április 28-as indulással lesz több ajánlatunk: Hollandia (a tulipán parkkal), Párizs, Olaszország gyöngyszemei (Firenze, Róma, Capri), Erdély. Május 1-i indulással: Barokk paloták, Bécs, Vaskapu, Szlovénia, Prága, Krakkó. Várhatóan ugyanezek a 4 naposok lesznek Pünkösdkor is. A programok 99 %-ban megegyeznek az idei nyári katalógusban található programmal. Vagy semmi, vagy minimális eltérés lesz bennük. 
Lesznek egzotikus utak is a katalógusban: Több Dél- és Közép-Amerikai ajánlat: Costa - Rica, Mexikó, Kuba, Ecuador - Galapagos, Peru - Brazília, Argentína - Chile, Izrael, Vietnam - Laosz - Kambodzsa, Indonézia. 
Itt jegyezném meg, hogy az őszi Vietnam - Laosz - Kambodzsa és a Keresztül Dél-Amerikán (Peru- Brazília) utunkra már annyi a jelentkező, hogy - ha nem lesz lemondás - biztos, hogy indítjuk. Megvannak a várható idegenvezetők személye is ezekre az utakra. Indokínát Loszmann Dávid, Dél-Amerikát Gulyás Miklós fogja vinni (ha nem jön közbe semmi). Mindketten már voltak ezen a vidéken és jól ismerik a területet.
A katalógus utolsó részében lesznek azok az újdonságok, melyen nagyon sokat dolgozunk. Ezek a F.I.T. vagy személyre szabott körutazások. Ezek lényege, hogy több ajánlatot (különböző időtartamú és programú) adunk meg a katalógusban egy- egy desztinációról. Ezekre akár 2 fő is elmehet. Az utazó eldöntheti, hogy mikor és melyik programra akar menni. Ezek vagy naponta, vagy 2-3 naponta indulnak az adott országban. Szervezetten, idegenvezetővel. Ezekhez lehet csatlakozni és így tudják végigcsinálni a programot. Természetesen az oda és visszautat is megszervezzük. Itt egyedül egy probléma van, hogy ezt csak idegennyelvet (elsősorban az angolt), megfelelő szinten beszélő személyeknek javasoljuk, mert ezek a túrák nem magyar nyelven folynak. Ez a fajta utazás külföldön nagyon elterjedt, mert a programot személyre lehet alakítani, szervezni. Az általános körutazásoknál adva van egy program és azt csinálja végig a csoport. Itt lehet egyedi kérés, hogy itt tovább akarok maradni, vagy még ezt a látványosságot bele akarom tenni, de az is megoldható, hogy a program végén valaki még nyaral egy erre alkalmas tengerparton, mielőtt hazautazik. Ez újdonság a magyar piacon. Vannak már akik próbálkoztak ilyenekkel, de kevesen és nem túl sok ajánlattal és nem volt átütő sikerük. Mi most megpróbáljuk bevezetni a piacon ezeket az ajánlatokat. Eleinte nem várok tőle nagy eredményt, de bízom benne, hogy 1-2 év alatt megismeri és elfogadja a piac ezeket a programokat, megtapasztalják előnyeit.

2 megjegyzés:

  1. Az április végi Olasz út nagyon jó ötlet, mi szeretnénk akkor menni.
    Figyelem, hogy mikortól lehet rá jelentkezni.
    Köszönettel törzsutas

    VálaszTörlés
  2. Az út április 28-án fog indulni. Az idei katalógusunkban leírt "Olaszország gyöngyszemei" út lesz, kisebb római program módosítással. (Túl zsúfolt). A többi rész marad.

    VálaszTörlés