2014. április 9., szerda

Cienfuegos, Trinidad

A 4. nap reggelén elhagytuk Havannát, a fővárost, és D-K felé indultunk. Először egy volt indiánfalut kerestünk fel. Olyan szempontból különösen érdekes volt, hogy motorcsónakkal mentünk be a szigetre. Mivel szinte egyáltalán nincsenek indiánok Kubában ez egy múzeum jellegű, bemutató sziget. Felállítottak a régi időkhöz hasonlító kunyhókat, egy szobrász készített indiánokat ábrázoló szobrokat, amint valamilyen ősi tevékenységet végeznek (pl. halásznak, ültetnek…). Ezzel díszítették a szigetet.

az indián sziget
















A sziget közelében volt egy nagy krokodil farm is. Kb. 100 krokodil van egy viszonylag nagy elkerített területen. Érdekes volt ennyi krokit együtt látni, de nem mondom azt, hogy ettől kezdve a kedvenc állataim lettek. Számomra továbbra is alamuszi ronda állat.

Krokodilfarm

















Egy szempontból azért dicsekedhetek, elmondhatom, hogy krokodilok – Prónay 0:1. Ugyanis a szigeten meg lehetett kóstolni a krokodilhúst. Tudják egyszer élünk… Én megkóstoltam. Olyan mint egy rágósabb disznóhús. (Remélem nem kutyahúst adtak nekem krokodilnak becézve J  – tudomásom szerint -, még kutyahúst sem ettem, ezért nehéz eldöntenem.) Szóval idegenben is győztem a krokodilok felett. (Szerencsére nem nekem kellett megküzdenem a győzelemért.)
 
Cienfuegos színház  















Ezt követően Cienfuegos városát kerestük fel. A város szerepel az UNESCO világörökség listáján. A főtere szépen felújított. Van egy múlt század elején épült színház, jó állapotban van a városháza is. A főutcája hangulatos. A boltok egyhangúak  - kevés áru van benne – és szegényesek, de erről majd később írok.

Cienfuegos főutcája

















A száz tűz (Cienfuegos / neve lefordítva) városa után – ahol egy éjszakát is töltöttünk – továbbhaladtunk a Karib-tenger mentén Trinidadba. Ez a város is világörökség. Útközben érdekes dolgot láttunk. Mivel az utunk közvetlenül a tenger mellett haladt és az úton százával vonultak át a tarisznyarákok, a kis öngyilkosok. Igaz nem volt nagy forgalom, de tucatjával ütötték el a kis rákokat az autók. A rákok a tengerből kijönnek, és a homokba rakják le a petéket, erre az út túloldalát látják a legalkalmasabbnak. Nem biztos, hogy jó ötlet, de ilyen az ösztönük.
tarisznyarákok az út mellett 

















Trinidad főtere és környéke nagyon szép, de ha arrébb megyünk 3 utcával ott már nagyon szegényes körülményeket és házakat láthatunk. Szóval, ha valaki lát 2-3 képet Trinidadról, azt mondja; jaj de szép város. Nos, ez azért így nem teljesen igaz. Megtekintettünk egy érdekes múzeumot, ahol sok francia és német porcelánok és bútorok voltak kiállítva. Egy gazdag cukornád kereskedő háza volt eredetileg, ezt alakították át múzeummá.

Trinidad belvárosa

















Délután elfoglaltuk a szállodánkat Trinidadnál, és aki akart fürődhetett is a csodaszép Karib-tengerben. Természetesen senki nem hagyta ki a lehetőséget, mindenki napozott és fürdött. A levegő 30o C fölött volt, a víz kb. 28o C körül volt. Szóval fantasztikus. Itt is egy éjszakát töltöttünk. Továbbiakról majd legközelebbi blogomban írok.

Trinidad főtere


Ha a képre kattintanak, akkor ki tudják nagyítani és jobban látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése