2014. április 14., hétfő

Santa Clara és Varadero

Elhagytuk Trinidadot az ország D-i részét a Karib-tengerrel, és Közép – Kuba felé vettük az irányt.  Santa Clara volt az uticél. Maga a város nem egy nagy élmény, de egy személy ismerté tette. Ez a személy Che Guevara. Itt van eltemetve Che és egy hatalmas emlékmű található a városban mely rá emlékezik.

Háttérben Che Guevara emlékműve - elől a nagy barát















Szintén rá azaz inkább egy cselekedetére emlékezik egy emlékpark. Che néhány harcostársával felszedte a síneket és ezzel a Batista utánpótlására küldött vonatnyi csapatot  és fegyvereket felszámolt és tönkretett. No ez is emlékhely manapság. 

A vonat +múzeum"















Az estét Santa Claraban töltöttük. Másnap reggel mentünk tovább Varaderoba. Itt egy ­**** all inclusive szállodában töltöttünk 4 napot, közvetlenül a tengerpartnál.

A szálloda medence környéki része















Ez már az Atlanti-óceán. Lassan mélyülő homokos tengerpart található itt Varaderonál, mely Kuba legkedveltebb üdülőterülete. A tenger maga nagyon szép, de min. 1o C-kal hidegebb, mint a Karib-tenger. No azért nem kell sajnálni bennünket, mert így is kb. 25 -26o C volt a hőmérséklete a víznek. A levegő kb. 32 -34o C volt.

A tengerpart















A szálloda a maga nemében egy átlagot nyújtott, de az étterem a tipikus turista gyár. Mindenki 2-3 púpozott tányérral rohangált, lökdösték egymást, dulakodtak. Főként kanadaiakból, oroszokból és franciákból állt a vendégsereg. Szerencsére be lehetett nevezni (korlátozott létszámmal) egy felszolgálásos étterembe vacsorára. Két este ki is használtuk. Nem bántuk meg. Kulturált és kellemes volt.Szerveztek fakultatív programokat is Varaderoból. Csoportunkból néhányan elmentek egy katamarános hajókirándulásra, mely fürdéssel, delfinekkel történő barátkozással és ebéddel (italokkal) volt kombinálva. Én kihagytam. Engem egy tengeri horgászat jobban vonzott volna, de nem volt elég jelentkező rá, úgyhogy ez is kimaradt.

Nem akartam belefulladni :), nem azért tettem fel a kezem















A szálloda kertje látványos volt, de ezen a vidéken nem nehéz ilyen környezetet összehozni. Az all inclusive hoz tartozó ital tekintetében a rum volt az alap. Minden koktél rum alapú volt. Érdekesség hogy egyszer pár óráig azért nem volt a medencénél ital, mert nem volt műanyag pohár (!?). A szállodában (kb. 20 m) a bárban volt, de nem engedélyezett az üvegpohár használata a medencénél. Szóval közölték, hogy majd lesz pohár akkor lesz kiszolgálás, vagy adjuk azt a hőtárolós poharat, mellyel minden kanadai rohangált.

 A szálloda kijárata a tengerhez
















3 nap után transzfer a reptérre és kb. 12 órás repülőúttal hazautaztunk Budapestre. Következő bejegyzésemmel összegzem majd a Kubában tapasztaltakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése