2014. augusztus 1., péntek

Degendorf és Kertészeti kiállítás, Passau

A mai napunkat egy másik bajor kisváros megtekintésével kezdtük. Deggendorf 35 ezer lakosú városka.
Degendorf főtere

















Ahogy tegnap Straubingen esetében mondtam, ez Degendorfra is igaz; egy főteres városka.
Virágkompozíció a főtéren


















Van egy aranyos főtere, mely szabadidővel együtt kb. 1 órás program és kész. Mutattak nekünk még néhány szobrot és múzeumot, de egyik sem olyan, hogy ez megdobogtatná a magyar utazó szívét.
Degendorf főtér másik szögből a városházával

















Ebéd után azonban elmentünk egy érdekes helyre. Egy kert kiállításra. Bajorországban 2 évente tartanak ilyen kiállítást és ezt mutatták meg. Igaz az idegenvezetőnk mintha szándékosan kerülte volna a virágokat – pedig volt jó sok belőle -, úgy csinálta a sétát, hogy a kiegészítő látványságokra, tájékoztatókra, szobrokra… helyezte a fő hangsúlyt.

Kertkiállítás 1. képe


















Ettől függetlenül én néhányszor otthagytam kis csapatunkat és elkóboroltam a virágok felé. Időszakosan cserélik a virágokat. Voltak tulipánok tavasszal, most nyári virágok voltak. Állítólag azért nem volt rózsa, mert tavaly, amikor készültek a kiállításra, az egész területet elöntötte a Duna. Hozzá kell tenni, hogy közvetlenül a Duna part közelében alakították ki ezt a virágfesztivált.

Színes virágok  a kiállításon


















Két év múlva Beyreuth a tervezett következő helyszín. Nekünk megy arra a vidékre utunk. Elképzelhető, hogy 2016-ban úgy alakítjuk ki a programot, hogy legyen 2 óra ennek a megtekintésére. Szóval, mint említettem nyári virágokból álló érdekes összeállításokat láthattunk.
A képre kattintva mindegyik kinagyítható  



















Ami az érdekes volt számomra, hogy csak vegyes virágágyások voltak és abban is nagyon sűrűn egymás mellé ültetett virágokkal. Jellemző volt a színes növénykavalkád. Néhány fotót mellékelek.
Hátha valaki kap ötletet a képeket látva


















Ezt követően Passauba utaztunk. Szállásfoglalásunk után séta a városban, melynek vége az lett, hogy a helyi idegenvezető lelépett és én csináltam egy rövid passaui városnézést.
Passau - máskor ez nem vizibástya. ilyen magas az Inn


















Szeretem Passaut, de most különösen érdekes volt, mert a nagy esőzések miatt kiáradt az Inn. Nem is lehetett kimenni a földnyelv végéig.
Jobboldalt a bedeszkázott ajtó mögül figyelik a vizet


















Holnap még egyszer nekifut a helyi idegenvezető Passau bemutatásának, majd orgonakoncert a Dómban.
Máskor a terasz előtt gyalogos és kocsiút van. A terasz még működik 


















Ezt követően – ha a folyó is így gondolja -, hajózás a Dunán, majd indulás Münchenbe a reptérre. Mivel holnap nem leszek internet közelben, így az utolsó nap bemutatását szombatra csúsztatom. 

2 megjegyzés:

  1. Csak ötletek: ezekben az egy főteres/egyórás városkákban esetleg nincsenek olyan szállások, amiket a Prokós utakba be lehet iktatni? Vacsora előtti/utáni programnak jó lenne...
    Milyen étkezési lehetőségek vannak? Kellemesebb lenne ebédidőben, mint egy benzinkút, és aki akar szétnézhetne...

    VálaszTörlés
  2. Én is gondolkodom rajta, hogy melyik várost és melyik úthoz lehetne esetleg beiktatni. Még nincs konkrétum.
    Sokfajta étkezési lehetőség van, mint általában egy városban, a probléma, hogy míg a benzinkutaknál a gyors étkeztetésekre vannak berendezkedve, az ilyen helyen ha menűt rendelünk annak is a lebonyolítása min, 1,5 óra,nem beszélve arról ha mindenki étlapból választ. Szóval akkor ez nem egy órás hanem 2-3 órás város lenne. Nem említve azt, hogy esetleg az ebédelős is körbe szeretne kicsit nézni a városkában.

    VálaszTörlés