2010. június 18., péntek

Körutazás

Említettem, hogy írok a tegnap indult csoportunkkal kapcsolatban. 41-en indultak Spanyolországba. Tegnap veronai városnézésük volt. Nem tudom Önök mennyire ismerik Veronát, számomra egy kellemes színfolt. Különösen nyáron és este javasolt a megtekintése. Az olasz emberek oly elegánsan tudnak felöltözni még egy sima esti sétára is, hogy az ember mindig azt gondolja ezek vagy mennek vagy jönnek egy fogadásról. Igaz nyári esténként az ünnepi játékok valóban megkíván egy elegáns öltözetet, de nem csak az előadásra igyekvők néznek ki elegánsan. Jó ötlet, hogy az Aréna ad helyszínt a nyári szabadtéri színházi előadásoknak. Sajnos én még nem voltam itt előadáson, de 2 hét múlva egy csoportunk ott tekintheti meg a Pillangó kisasszony előadást. Verona könnyen körbejárható belvárossal rendelkezik, melynek egy üde színfoltja a Júlia erkély. Egyesek szerint soha nem történt meg ez a családi viszálykodás melyre alapozta Shakespeare drámáját. Ami ellenben tény, hogy a veronaiak egy erkélyt kijelölte, hogy "Na ez volt Júlia erkélye". Így a turista is megnyugszik és pénzt is lehet beszedni azoktól, akik fel akarnak menni az erkélyre. Ma a csoport Nizzában sétált és megtekintette Monacot. No erről majd legközelebb.

1 megjegyzés:

  1. Az olaszok:
    - Kicsik, szőrösek, hangosak, de mintha versben beszélnének.

    - Nem ugyanazt értik a "pizza" szón, mint mi...náluk az száraz, papírvékony tésztán vizezett paradicsom szósz vékonyan szórva mozarellával (nálunk ugye 60dekás masszív tésztán kolbász-sonka-szalámi-bacon-gomba-hagyma-kukorica-sajt esetleg egy kis ananász-borsó-brokkoli-erőspaprika tunninggal...és ínyenceknek szalonna+darálthús+tojás még amolyan díszítő elemként)

    Verona:
    - Az a város akkor ébred, amikor mi fekszünk.
    -Egyszer egy színházi előadás vége után mentünk el a színház mellett...egyik percről a másikra olyan volt, mint nálunk egy új Média-Markt nyitáskor (annak megítéése, hogy melyik esemény bír nagyobb kulturális értékkel, az olvasóra bízatik).
    - A Júlia-erkély gyakorlatilag egy graffiti-világkiállítás kombinálnva egy szobor-mell simogató vb-vel (ezért már kordon védi, érthető módon).
    - Összességében az egyik legszimpatikusabb olasz város (bár még csak éjjel láttam, de úgy 4-szer).

    VálaszTörlés