2010. december 27., hétfő

Ausztria - Svájc 2011 / 1

Elméletileg a két ünnep között zárva vagyunk. Miért mondom, hogy elméletileg, azért mert néhányan bent vagyunk és kalkuláljuk a 2011-es árakat. Igaz nem vesszük fel a telefonokat sem. Kiadtam szabadságnak a két ünnep közötti időszakot a dolgozóknak. Úgy vagyok vele; amit eddig nem kerestünk meg, azt nem most fogjuk megkeresni, és mindenki töltse ezt az időszakot szeretteivel és töltődjön fel a következő évre.
A programok  szövegei 95%-ban elkészültek. Egy-két útnál vannak finomítások, de ezek már nem jelentősek. Most a második fázis folyik, az árak kialakítása. Nem egyszerű történet. Nekünk MOST kell kitalálnunk, hogy mennyibe kerül az üzemanyag jövő nyáron, továbbá, hogy mennyi lesz az euro ill. a svájci frank árfolyama pl. júliusban. Ha megkérdeznék valakit ezekről, szerintem még 2 hetes előrejelzést sem merne fixen vállalni. Nekünk pedig 8 -9 hónapra kell előre megmondani a tutit. Jelenleg úgy gondolom, hogy 280-as euroval és 215-ös svájci frankkal kalkulálok. Tavaly a svájci frank kalkulált árfolyam 190 Ft volt (!!!). Igaz buktunk is a nyáron ennek az árfolyamán rendesen, de ezt lenyelte cégünk és nem hárítottuk át utasainkra. Ez azért nem megy mindig, mert nem erről szól egy vállalkozás.
Ígéretemnek megfelelően most Ildi útjainak időpontjait írom le. Fontos: Van két olyan út, melyből 2 időpontunk lesz, de csak az egyiket viszi az Ildi. Ha betegség vagy bármilyen más probléma nem jön közbe, akkor a következő utakat, az alábbi időpontokban kíséri a feleségem. (Természetesen Zoli lesz a gépkocsivezető).

Szlovénia legszebb tájain: május 26 -29.;  szept. 29 – okt. 02.


Nagy svájci körút: júni 26–júli.03.;  júli.28–aug.04., szept.04-11.


Csúcs napok: júli. 06 -11.


Hegyek között völgyek között: júli. 14 -17.


Vonaton, vízen, levegőben: július 20 -25,;  aug. 15 -20.


Jungfraujoch Svájc királynője: aug. 07 -12.


Szomszéd hegye mindig zöldebb: aug. 29 – szept. 01.


Bécs a zene fővárosa: szept. 14 -17.

Ildi szokásához híven minden programot kicsit kicsinosított, átírt. Lényeges változás, hogy a Jungfraujoch-os út 1 nappal hosszabb lett. Azért is, ha ne adj Isten rossz lenne az idő amikor a hegyre menne fel a csoport, akkor  egy programot cserélünk a következő nappal és bízunk benne hogy másnapra  jó idő lesz fenn a Jungfraujochon. 
Újdonság a Bécs program. Ebben lesz egy komolyzenei koncert is (J. Srauss és Mozart) a Musickverein-ban, ahol az Új Évi Koncert programját is bemutatják. 
Január 1 -2. hetében már lehet ezekre is jelentkezni az interneten keresztül.Addig sajnos nem tudunk jelentkezést még előzetesen sem felvenni, mert sem ár, sem buszháló nincs az úthoz. Ekkortól természetesen már a partner irodákban is lehet jelentkezni, igaz a program még csak az internetről lesz letölthető, mert ekkor csináljuk a nyomdai munkálatokat.
Legközelebb a többi osztrák és német utat és időpontját írom le.

3 megjegyzés:

  1. Nos, melyik is az az egyetlen út,ahol mégsem Ildi lesz az idegenvezető?!Vagy zsákbamacska?
    BOLDOG ÚJ ÉVET!

    VálaszTörlés
  2. Emőke! Az itt leírtakat terveink szerint mind Ildi fogja vinni. A szomszéd hegyéből és a Hegyek között-ből terveztünk még egy időpontot. Azt fogja más vinni. Azok időpontjait nem is írtam ide!

    VálaszTörlés
  3. Ok,köszi!Bejegyeztem az agyamba!BUÉK!

    VálaszTörlés