2011. május 18., szerda

Időtábla és vizsgák

Beindult a 2011-es szezon.
Május 12-én 4 csoportunk indult. Egy Észak-Olaszország területére – ez már haza is érkezett -, egy Hollandiába – nem én viszem – ez még úton van, csak úgy mint az Erdély és a horvát-boszniai kirándulás. Ezek a csoportok holnap érkeznek haza. Nem kis logisztikát igényelt a hazaszállítás utáni terítés, mivel egy bejön Makó mellett Nagylaknál, egy Horvátország felől egy pedig Hegyeshalomnál. A fő problémát az okozta, hogy a pécsieket nem akartuk a déli határtól Pestre majd ismét visszautaztatni, ugyanez vonatkozik a Debrecen –Nyíregyháza vonalon felszálltakra, akik Nagylaknál lépnek be. Elméletileg egyszerű a helyzet, kisbuszokkal a határ után külön-külön transzferáltatni az adott városba őket. Azért a költség oldal sem mellékes. Nos egy-szó mint száz úgy tűnik megoldjuk, sőt úgy is, hogy a szegediek sem mennek fel most Pestre, hanem a délvidéken jönnek Szegedre.
Ezt minden útnál külön-külön végig kell gondolni. Nyáron biztos lesz olyan, hogy a pécsiek letenyei határátlépést követően Budapesten keresztül mennek Pécsre. Mivel autópálya van végig ez biztos nem probléma. Költség optimalizálás miatt azonban szükséges így szerveznünk.
Beépítettünk egy új rendszert a web-oldalunkra, a www.prokotravel.hu-ra. Egy időrendi táblázatot.
A 2011-es útjainkat tartalmazó táblázatot lehet megtekinteni. Szerintem nagyon hasznos. Egyébként az én irodámban ugyanez a táblázat van kifüggesztve, ezzel dolgozok az utak indításánál is. Annyi van csupán, hogy a pótcsoportok még nincsenek feltüntetve benne, de dolgozunk rajta, hogy felvigyük rá. Azt természetesen nem jelöltük, hogy melyik útra lehet még jelentkezni és melyikre nem, mert ennek a táblázatnak nem az a feladata.
Más téma. Ma írásbeli vizsgákon voltam. Egyszerre 4 helyen (ha-ha-ha). Az elnöki küldésem 4 helyre szólt, ebből 3 Szeged 1 Békéscsaba. Mivel mint az érettséginél, itt is az írásbelik egy napon vannak, ezért szaladgáltam a 3 szegedi helyszín között. Ellenőriztem a szabályosságot. Természetesen a vizsgát szervező intézmény a felelős az írásbeli szakszerű lebonyolításáért, de azért szeretek valamennyire rápillantani a dolgokra. A gyakorlati és a szóbeli vizsgák már úgy vannak meghatározva, hogy azokon természetesen minden vizsgahelyen végig ott tudok lenni. 2 idegenforgalmi szakmenedzser csoport, 1 idegenvezető és 1 protokoll ügyintéző csoport vizsgáit felügyelem. Olyan szempontból nem vagyok jó elnök, hogy nem ülöm végig a vizsgákat, hanem nagyon sokszor belekérdezek. Sajnos muszáj. Sok kérdező tanár nagyon gyengén vizsgáztat, és így nem derül ki, hogy a hallgató mennyit tud az adott anyagból. Holnap kezdjük az egyik idegenforgalmi szakmenedzser csoporttal a gyakorlati feladatokat. Részben írásban, részben szóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése