2011. május 30., hétfő

válaszok

Több kérdés érkezett hozzám, ezekre szeretnék válaszolni. A beérkezés sorrendjében.
D-K Ázsia oltás: Leírom, hogy mi az oltóközpont hivatalos álláspontja és azt követően az én véleményem.
Szóval mindhárom országba javasolt: difftera, tetanusz, hepatitisz A, hepatitisz B, tífusz, malária, veszettség elleni védőoltások. Az én - nem hivatalos - véleményem: Hepatitisz A és hepatitisz B oltást mindenkinek javaslom, aki sokat utazik, különösen azoknak, akik Európán kívül is utaznak. A difftéria, tetanusz, tífusz, veszettség oltás előtt szerintem mindenképpen egyeztessen háziorvosával. Én pl. nem vettem fel, de ez NE LEGYEN MÉRVADÓ (!) Szakorvosával egyeztessen mindenféleképpen! Malária. Ebben az időszakban itt nem jellemző a malária szúnyog, de erről is hallgassa meg orvosának véleményét és az szerint cselekedjen.
Fontos ! Mindenki maga dönt, hogy milyen védőoltást vesz fel! Hangsúlyozom, hogy én nem mondom és nem is javaslom, hogy ezt vagy azt az oltást ne vegye fel !! Én elmondom egy laikus utazó véleményét erről az orvosi dologról !
Következő kérdés volt a létszám, Jelenleg 6 fő van rajta, továbbá 4 főnek kellene egy plusz programot intéznem (vadászat), de úgy tűnik, tilalom van a vadászatra D-K Ázsiában. Nem tudom így érdekli-e őket.

Svájc vacsora. Van vacsorázási lehetőség a fennmaradó 2 este is. Várható összege: 22 -25 CHF. Fizetés helyszínen a pincérnek. Valutaváltás: Igen kérem, váltson svájci frankot, mert a belépőket nem mindenhol fogadják el euroban, továbbá van olyan bolt ahol szintén nem fogadnak el €-t. Minimum 100 CHF-t javaslok / fő. Ha több van az sem tragikus.

Pünkösd. Mindig komoly dilemmát okoz az utak összeállításánál, hogy Pünkösdre tegyünk-e utat avagy nem. Kicsit hasonló a Szilveszter is. A probléma az, hogy a szállások többsége 20-30 % magasabbak, mint pl. egy héttel előtte vagy 1 héttel utána. (pl. Prágában 5 €/fő/éjjel ). Amit itt lehet nyerni az csupán 1 hétfői szabadnap. Nem érzem akkora értékűnek ezt, hogy az út ára ezáltal kb. 10-15% drágább legyen. Nem is említem az akkori közlekedési káoszokat... Ettől függetlenül elképzelhető, hogy jövőre nekifutunk 1-2 programmal.
Ha már ez a téma akkor Szilveszter! Lenne igény külföldi Szilveszterre? Kérem, mondják el véleményüket. Ha igen akkor hova, avagy kb. milyen összeghatárig áldoznának egy szilveszteri kirándulásra.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Prónay Úr!
    Örülök, hogy felvetette a szilveszteri út ötletét. Én hó- és hegymániás vagyok, ezért, ha valamilyen ennek megfelelő úti célt találna (például Ausztriában), az biztosan nyerő lenne nálam. És ha lehet, legyen benne ló vontatta szánnal egy kisebb fakultatív kirándulás is.
    4 nap/3 éjszaka: december 30-tól január 2-ig. Ár? 50.000.-Ft-tól 100.000.-Ft-ig, tekintve a kiemelt időszak magasabb árait - bár én nem értek hozzá -, szerintem elfogadható lenne.
    (... de én csak egy vagyok a Proko sok lelkes és elkötelezett törzsutasa közül. Hátha másnak jobb ötlete is van...)

    VálaszTörlés
  2. Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval, hó és hegy,kirándulás a lovasszánnal, séta egy kedves faluban, valamint a szilveszteri buli vacsorával. A 4 nap is reális szerintem és 60-80 ezer ft, ha ennyiből kb. megoldható. A szilveszteri buli is fakultatív gondolom.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nyugodtan szervezhetnek szilveszteri utat. Nagyon szépen telnek be az útjaik, sokkal hamarabb mint tavaly. Gratulálok! Belföldi pár napos utakat nem fognak a jövőben sem szervezni?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Igazgató Úr! Bocsánat, nem tartozik a témához, csak eszembe jutott, hogy gyerekeknek hány éves kortól ajánlott részt venni pl egy rövidebb útra Szlovákiába vagy Ausztriába? Van-e ezzel kapcsolatban tapasztalat? Szoktak-e járni gyerekek?
    Köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a hozzászólásokat. Elképzelhető, hogy nekifutunk egy Erdélynek és egy Prágának a szilveszteri utak szervezése tekintetében. Esetleg még egy Ausztria is szóba kerülhet.
    Látják, így kezdődik egy út szervezése. Kell egy gondolat és egy döntés. Mikor, hova, milyet, hány naposat. Ha az alap ötlet megvan, akkor meg kell tölteni tartalommal. Ez sem könnyű. Mindig az a nehéz, hogy kitaláljuk, hogy mire van fizetőképes kereslet.
    Most, hogy írom a szöveget eszembe jutott egy ötlet. Mit szólnának ahhoz, ha csinálnák egy olyan utat mely során a Szilveszter esti programot együtt töltenék az utasok a PROKO TRAVEL menedzsmentjével. Nem lenne kötelező a dolgozóknak eljönni, de aki akar csatlakozhatna hozzánk. Természetesen ezt összekötnénk egy kis kultúrával. Azon az utasok vennének részt, de együtt búcsúztatnánk a 2011-es évet. Hol? Fogalmam sincs. Lehet, hogy nem is jó ötlet, de most ez jutott eszembe. Gondoltam leírom, megkérdezem véleményüket.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Igazgató Úr! Szerintem sok törzsutasnak aki nagyon tiszteli Önt és feleségét Ildikót nagyon jó ötlet ez a közös szilveszter! támogatom! valahogy a törzsutasokat kérdezzék meg erről!

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt Igazgató Úr! Nekem meg eszembejuott,igaz ez nem a szilveszterhez tartozik csak meg említem hogy Görögországba máshova is lehetne szervezni nyaralást Paralián kívül. mert ugye oda mindig ugyanazokra a helyekre lehet elmenni. Így lehetne Zakynthosra menni vagy Korfura esetleg. Csak egy ötlet. :)

    VálaszTörlés
  8. Jó ötlet egy közös szilveszterezés. A cég menedzsmentjén, dolgozóin kívül az idegenvezetőkel is szívesen találkoznék egy ilyen összejövetelen.
    Erről eszembe jutott egy másfajta ünnep. Különböző országokba szerveznek nagykörutakat. Amelyik turnus érinti az adott ország nemzeti ünnepét, be lehetne illeszteni a programok közzé egy hagyományos ünneplést. Nem "hivatalos" dolgokra, szónoklatokra gondolok, hanem olyanokra, mint nálunk a Debreceni Virágkarnevál. Pl. augusztus 1-jén egy vidéki svájci "fest". (talán nem is muszáj a nemzeti ünnepen, hanem más alkalmakkor is lehetne.) Így a műemlékek, természeti látványosságok mellett az "élő" kúltúrát is jobban megismerhetnénk.

    VálaszTörlés
  9. Látom van érdeklődés a közös Szilveszterre. Csinálok egy programot hozzá. Még nem tudom milyen irányba gondolkodjak. Két írány nem lehet, mert mi egyszerre csak egy helyen lehetünk. Ötletnek lehet több, de végén csak 1 maradna. Még az sem egyértelmű, hogy belföld vagy külföld, de a mi irodánkhoz inkább a külföld illik.
    Görögországgal kapcsolatban a válaszom: A fő probléma, hogy az Ön által említett területek nyaraló területek. Nem nagyon akarok a nyaralós piacra betörni. Inkább csináljunk kevesebbet jól, mint sokat és az a minőség rovására megy.
    Ismerik a szarkás problémát...
    Ünnepek kérdése: A nagy ünnepeknek pl. Húsvét Róma, Júli 14 Párizs, április 30 Hollandia... az a problémája, hogy olyan iszonyatos tömeg van akkor ott, mivel mennek a turisták, a saját országbeliek és a helyiek, hogy teljesen bedugul a város és szinte negyed annyit lehet látni a városból ill. az eseményből mint normál időszakban. A TV-ben amikor látjuk ezt az eseményt akkor nem szembesülünk ezekkel a problémákkal. Én tudatosan kerülöm ezeket a nagy ünnepeket az időpontok kialakításánál. A tömeg és a hatalmas forgalom miatt.
    Bocsánat valami miatt nem jött be a logós fejléc a megjegyzésekhez.

    VálaszTörlés
  10. Szilveszterről a havas táj,faház a domboldalon,kandallóban égő tűz jut eszembe.Lehetne Ausztria.Közel van,megbizható minőségű szállások,tipikus vendéglátás.

    VálaszTörlés