2011. szeptember 5., hétfő

Szilveszteri út

Megszületett. Mellékelem a szilveszteri út programját. Még sehol máshol nem olvasható a program csak itt. Erre csak törzsutasok jelentkezését fogadjuk el. Új utas nem jöhet. Igaz ezért nincs törzsutas kedvezmény (az ár úgy lett kikalkulálva, hogy eleve csökkentettük a törzsutas kedvezménnyel.) Az irodai dolgozókból vagy idegenvezetőkből ki jön, az még nem egyértelmű. Ildivel mi ketten, ha az út összejön biztos megyünk. A szilveszteri vacsora költsége elég sok, ezért nem is mi szedjük össze, hanem kint közvetlenül a szállodának kell fizetni az összeget. Hozzá kell tennem ez már kedvezményes ár, amit kaptunk !! Ellenben mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy kéri-e a szilveszteri vacsorát, mert nekünk le kell jelentenünk a létszámot.  A jelentkezés: csak PROKO irodában lehetséges erre a szilveszteri programra, vagy interneten.
                                
      Szilveszter Szlovéniában a PROKO TRAVEL-lel

 Érdekes kezdeményezésük van. Szervezünk egy szilveszteri utat, melyre a PROKO TRAVEL dolgozóiból eljöhetnek azok, akiknek kedvük és idejük van, és ezt kibővítjük azzal, hogy azok a törzsutasok, akik szívesen Szilvesztereznének velünk, azoknak lehetőségük lesz eljönni velünk, megnézni milyenek vagyunk, amikor nem dolgozunk és emellett kirándulunk is a környéken és kicsit kikapcsolódunk.
Program:
1. nap: Szeged – Budapest – Skofja Luka – Bovec
Terveink szerint kb. 06:00 órakor indulunk Szegedről. Budapesten is lehet csatlakozni, kb. 08:30-kor. Ezt követően az M 7-esen haladunk Szlovénia felé. Igény esetén útközi felszállás is lehetséges. (Ingyenes transzfert nem szervezünk, de úgy határoztuk meg az indulást, érkezést, hogy vonattal fel lehessen érni, illetve haza lehessen jutni Budapestről.) Határt átlépve Skofja Lukában gyalogos séta. Természetesen lesz idegenvezetés is. Ez a város az egyik leghangulatosabb település Szlovéniában. Már a XIII. sz-ban városi rangot kapott. Láthatjuk a XVI. sz-i magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab templommal zárul. Ezután érjük el Közép-Európa egyik legrégibb kőhídját, a Kapucinus-hidat. Városnézésünk után Bovecbe a Hotel Alp szállodába megyünk www.alp-hotel.si . Itt lesz a szállásunk 3 éjszaka. A szálloda mesés környezetben található. Kellemes szobák tus/WC-vel valamint több fajta szauna található a szállodában. Este vacsora.
2. nap: Kobarid – Olaszo. - Trieszt – Miramare
Reggeli után kirándulunk egyet déli irányba. Az Isonzo (Soca) völgyében haladunk. Ez a terület az I. világháborúban fájdalmas és kemény csaták helyszíne volt. Kobaridban meg is tekintünk egy ezzel kapcsolatos múzeumot. Továbbutazunk Olaszországba. Triesztben sétálunk egyet a központban és a tengerparton majd elmegyünk a Miramare kastélyhoz. Megtekintjük a kastélyt mely a Habsburg család egyik kedvelt nyári rezidenciája volt. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Vacsora.
3. nap: Bovec - Szilveszter
Erre a napra nem tervezünk közös kirándulást. Mindenki eldönti, hogy használja a szálloda szaunáját (50%-os kedvezménnyel), sétál a környéken, avagy ha a hóviszonyok engedik és valaki hozott magával sífelszerelést, akkor akár síelhet is egy kellemeset. Délutánra egy kis pihenés javasolt, hogy „jól bírjuk” a szilveszteri bulit.Megfelelő létszám esetén a szálloda szervez vacsorás estet. Amennyiben erre nem lenne elegendő igény akkor a szálloda előtt is lesz egy kisebb rendezvény, de az nem étkezéses és nem szervezett. Összességében javasolt a szállodai Szilveszter, hogy együtt búcsúztassuk az Óévet és köszöntsük 2012-t.
4. nap: Bovec – Bled – Budapest – Szeged
Nem reggel, hanem délelőtt indulunk haza Bovecből. Útközben megállunk Beldben. Lesétálunk a tópartra és megtekintjük a híres üdülőváros központját. Ezt követően folytatjuk utunkat Tornyiszentmiklós határátkeléssel Budapest majd Szeged felé.

Szállás: 3 éjszaka  Bovec Hotel Alp *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli + 2 nap vacsora és fakultatív szilveszteri vacsora
Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (légkondicionálás, videó, italhűtő, kávéfőző)
Időpont: 2011. december 29 – 2012. január 01.
Részvételi díj: 79.500,- Ft

Fakultatív szilveszteri vacsora:
- Szilveszteri program büfé vacsora (ital nélkül) élő zenével : 55 € (szándéknyilatkozatot kell kitölteni, de fizetés a helyszínen a szállodának)

Egyágyas felár: 15.000,- Ft
  
60 év felettiek kedvezménye.  2.000,-Ft

5 megjegyzés:

  1. Elnézést, de Tornyosnémeti helyett nem Tornyiszentmiklósnál lesz a határátkelés? Tornyosnémetihez egy kicsit meg kellene kerülni az országot...

    VálaszTörlés
  2. Huh..., azért ez elég húzós ár egy 4 napos útra 3 *-gos elhelyezéssel. Lehet, hogy az "országkerülés" miatt van? A törzsutasoknak persze lehet, hogy megéri.

    VálaszTörlés
  3. 3 csillagosban.... szilveszterkor...., büfé vacsora...., ital nélkül..., 55 Euroért... na 'nemár'...

    VálaszTörlés
  4. Bocs a tévedésért természetesen Tornyiszentmiklós.
    Az 55 € szerintem is kicsit sok, de ha hozzáteszem, hogy ez már a számunkra biztosított jutalékkal csökkentett ár (az eredeti 65 € lenne), akkor mi lenne a véleményük? Azért is írtam azt, hogy nem nekünk kell fizetni, hanem mindenki fizesse a szállodának a helyszínen. Így látják, hogy nem mi találtuk ki az összeget és mi 1 Ft-t nem teszünk hozzá, hanem ennyiért kínálják. Néztünk más alternatívákat. Ott vagy a szállás volt sokkal több a Szilveszter miatt, vagy nem valósítható meg 4 nap alatt. Hosszabbat pedig nem akartunk csinálni.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem sok a 4 napos csomag ára. A sima Szlovén 4 napos út 64.500,- Ft-ba került, amikor voltunk tavasszal, és nagyon megérte. Ha megnézzük, hogy csak tizenpárezerrel több egy szilveszteri csomag, akkor az nem nagy különbség...

    VálaszTörlés