2011. szeptember 2., péntek

Katona J. u. 14.

Tegnap aláírtuk. Megvan az új pesti iroda. Címe: XIII. ker. Katona J. u. 14. Ha valaki nem tudná melyik a Katona J. utca azoknak annyit, hogy ez a Vígszínház mögötti első teljes utca. Van egy fél utca a színház mögött, de ez az első olyan utca amelyik kimegy a Dunáig. Egy sarok épület (Katona J. - Tátra u. sarok) ezért különösen hasznos lehet. A Tátra utca felé van 2 sor ablak és a Katona J. felől van egy sor és a bejárat. Sajnos nem tulajdon, csak bérlemény. Van egy alsó 39 m2-es utasforgalmi rész, mellékhelyiség, raktár és van még fent egy irodahelyiség. Szerintem szép irodát lehet belőle kialakítani. Igaz kicsit butául van benne elhelyezve a raktár és annak bejárata, de majd kitalálunk valami szép berendezést az irodába. A várható költözködésünk ideje november 01. Magyarul, most még ne ott keressék cégünket, hanem a régi Jókai utcai irodában. Festetnünk kell, ki kell alakítani a pult és íróasztal rendszer, internet kialakítás... Szóval van még dolog vele.
Nagy változások lesznek irodák terén a cégünknél. Mivel Éva kolléganőm nyugdíjba kívánt menni, és nem hiszem, hogy találnék olyan embert, aki tudná őt pótolni Kaposváron, ezért ott bezárom az irodát. Ellenben januárban várhatóan nyitunk Siófokon a főtéren, és mint előbb írtam változik a pesti iroda helye is. Lesznek majd még újdonságok, de erről majd fokozatosan, ahogy az aktualitása a dolognak kezd közeledni.
Nagyobb problémák nélkül lezajlottak az augusztus végi utak. A vélemény nyilvánító lapok olvasása közben az ember látja melyek azok a dolgok, melyen feltétlenül javítani kell a jövő évbe. Ilyen például a Hotel Neum szálloda. *** csillagos, de a színvonala egyre inkább romlik és ehhez jön, hogy most nagyon meleg volt és nincs légkondi a szobában. Igaz nem is ígértünk, de az utasok hiányolták. Jövőre keresünk olyan helyet, ahol van légkondi és a szobák állapota is jobb mint ennek volt. Sajnos olyan eset is volt augusztusban, hogy a szállodától nem a beígért főépületet kaptuk, hanem a jóval szerényebb színvonalú melléképületet. Nos ott is kell szkanderoznunk a tulajjal, hogy máskor ne csináljon ilyet velünk.
No azért ne tekintsünk annyira előre, van még jó néhány utunk szeptemberben is. Hiába vagyunk fáradtabbak mint júniusban, az utas aki most utazik, ugyanolyan maximumot vár el az idegenvezetőinktől, gépkocsivezetőinktől, irodai munkatársainktól, mint a nyár bármelyik időszakában. Annyiból nehezebb nekem a helyzetem, hogy néhány olyan idegenvezető aki tanít, az most kiesik a keretből. Azért nem kell aggódni, az utak mennyisége is kevesebb. Ellenben pl. úgy volt, hogy csak a spanyol nyaralós csoportot viszem le, hogy tudjak tárgyalni a spanyol partnerrel a 2012-ről, de most, hogy nem engedik el Katát, én viszem a Madrid, Toledó, Zaragoza  utat. "Magad uram ha szolgád nincs...", de erről majd később.

3 megjegyzés:

  1. Tisztelt Igazgató úr!
    Felkeltette a figyelmem a prospektus egyik ajánlata, A nagymedve birodalma nevű körutazás.
    Írna pár sort a tapasztalatokról és az utasok véleményéről? A végig buszos verzió érdekelne, és azon belül is különösen Lemberg, Kijev, Tula és Moszkva. No és a "híres" útviszonyok.
    Köszönettel: Gné

    VálaszTörlés
  2. Hááát el kell mondanom az igazat: Sajnos nem volt elég jelentkező, ezért elmaradt az út. Az embereknek nagyon messzinek tűnik Moszkva, pedig közelebb van Bp-hez mint Barcelona...

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a választ. Azért reménykedem, egyszer hátha összejön hasonló út. Moszkvában és az Arany-gyűrű néhány városában (Szergijev Poszád, Vlagyimír, Szuzdal, Rosztov)már jártam tavaly, és fantasztikus élmény volt. A régi sztereotipiáknak már nyoma sincs, Moszkva egy gyönyörű világváros. Az összes látnivaló szépen felújítva, ezért most már igazán kíváncsi lennék a programban feltüntetett többi városra is (Ukrajnában is).Ez a vidék még "feltérképezésre" vár, remélem,egyszer sikerül önökkel megtenni.
    Gné

    VálaszTörlés