2012. szeptember 4., kedd

Esküvő

Egy személyes dolog lenne a mai témám.
Hétvégén megnősült a nagyobbik fiunk. Nagy készülődések voltak az utóbbi hetekben, ami kicsúcsosodott az elmúlt hétre.
Annyiban változott a világ, hogy az én időmben egyetem után egyből rohantunk a házasságba. A mi esetünkben ez már 33 évet jelent. Abban az időben aki elmúlt 26-27 éves és még nem volt férjnél akkor már sugdolóztak a háta mögött; 'lehet, hogy öreglány lesz".  Manapság az a csoda, ha valaki ennyi idő előtt házasodik.
Szabolcs is már elmúlt 29 éves.
Nem volt nagy lakodalom. Kb. 120 fős volt. Érdekes az is, hogy a mi időnkben mindent a szülök intéztek, szerveztek. Szinte úgy kellett bekönyörögni a saját haverokat, barátokat az esti vacsorához, mondván hogy ide a rokonság jön és azok akik bennünket is meghívtak annak idején az ő gyerekük esküvőjére. Na ez volt számomra a bosszantó annak idején, de mit volt mit tenni az ember elfogadta.
Most megfordult a világ. A fiatalok szervezték és nagyjából állták is a költségeket és nem mi.(Azért gondolhatják, hogy mindkét szőlői család azért rendesen besegített - de inkább anyagilag)  A csokortól a meghívókig a díszítésig minden az Ő elképzeléseik szerint történt. Sőt el sem mondták, azt akarták, hogy legyen nekünk is meglepetés.Rengeteget dolgoztak vele, de nagyon jól sikerült.
Megkérdezték, hogy kit szeretnénk elhívni és azokat természetesen meghívták, de a kört szűkítették, értem ez alatt, hogy a szülői unokatestvér szintet már nem kívánták meghívni, amit mindkét család el is fogadott.
Számomra feltűnően jó volt az anyakönyvvezető szövege. Idézetekkel, jó hangsúllyal, röviden, de frappánsan mondta el beszédét. A pap is nagyon ügyes volt. Fiatal pap volt ez az esküvő az első esküvői között volt ezért is volt nagyon lelkes, mosolygós. Jó kisugárzása volt.
Egy esküvő -szerintem - 2 dolgon tud elcsúszni. 1. Vacsora. 2. Zene. Szerencsére itt mindkettő nagyon rendben volt.
Szóval a vőfély (aki Szabolcs barátja) mondatával tudom befejezni ezt a bejegyzésem. Szabolcs mi nagyon jól mulattunk szombaton, gondolom Te is, csak az a kettőnk között a különbség, hogy Te házas maradsz.
Ha kész lesznek teszek fel 1-2 képet. Jaj, volt egy veszélyes pillanat az esküvőn. A kisebbik fiam barátnője kapta el a csokrot amit a menyasszony dobot a hajadonok közé. Ajaj...

7 megjegyzés:

  1. Jövőre újabb esküvő? :)
    Gratulálunk Szabolcsnak, minden jót, szép házasságot!

    VálaszTörlés
  2. Szep jovot, szep eletet mind-2-nek! :)

    VálaszTörlés
  3. Sok boldogságot kívánunk az ifju párnak.
    Fogadják be szeretettel a fiatalokat a saját családjukba. Ahol szeretet van, ott nagy baj nem lehet. Várjuk a képeket......

    VálaszTörlés
  4. Szívből gratulálok Szabolcséknak és az örömszülőknek. Örülök, hogy a nagyobbik fiú ezen e téren is révbe ért. Tavasszal még a doktorrá avatásának örülhettünk, most pedig már nős férfi.
    Sok boldogságot kívánok életük végéig.
    Ilona Pécsről

    VálaszTörlés
  5. Szívből gratulálok, sok boldogságot kívánok az ifjú párnak, és sok unokát az örömszülőknek! ;)
    És persze kellemes készülődést a következő esküvőre...

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok!

    Fura lesz,hogy egy olyan bombázó,mint Ildi,hamarosan nagymama és egy olyan fess,sportos ,jóképű fickó,mint Gyula nagyapa lesz!

    VálaszTörlés