2014. június 27., péntek

Egy jó javaslat !! ??

Az a jó blogoldal, amely nemcsak az olvasó számára nyújt új információkat, hanem a blog íróhoz is új elgondolkodtató javaslat érkezik.
A legutóbbi bejegyzésemre érkező komment nagyon érdekes javaslatot tartalmaz. A lényege, hogy adjunk további kedvezményt azoknak az utasoknak akik az adott évben nem csak egyszer, hanem többször is cégünkkel utaznak. 
Elgondolkodtató jó javaslat. Egyetértek azzal, hogy egy cég számára azok a legértékesebb vásárlók (nem csak utazási szakmát, hanem akár élelmiszer boltot is értek ez alatt ), akik rendszeresen az adott cégnél vásárolnak. Szabolcs fiam ebben a témában írta a phD doktoriját: A vásárlók lojalitásáról. Természetesen ennél hosszabb és bonyolultabb volt a cím, de a téma ez volt. Azt taglalta, hogy mennyire fontos és mennyire meg kell becsülni azokat, akik mindig az adott cégnél vásárolnak. Annyira kielemezte a témát, hogy dicséretes kitűnőt kapott érte. (Ez volt a dicsekedés helye :) )
Visszatérve az alap témához. Nagyon jó az ötlet. Lehet, hogy meg is csináljuk jövőre. Itt egyedül a megvalósítás módja a kéréses és természetesen az anyagi oldal. 
Őszinte leszek és "hangosan" számolok:
- Törzsutas kedvezmény: 7 %
- 2. út kedvezménye : mondjuk 3 -5 % (kevesebbnek nem látnám értelmét)
- partner iroda jutaléka: ez 8 - 12 % közt változik.

Ha ezeket összeadjuk, akkor ott vagyunk 20 % körül (vagy felette) és több út esetén a haszonkulcsunk csak 20 %, és ebből kell kihozni az ingyenes vidéki transzfer és az esetleges árfolyam veszteséget is. 
Szóval nem egyszerű... Jó erre lehetne azt mondani, hogy járjon csak azoknak,akik közvetlenül nálunk jelentkeznek.  No ez az amibe NEM MEGYEK BELE. Nekünk, nekem a partnerirodák nagyon fontosak. Nem könnyű a helyzetük. Pár ezer forintos jutalékokból kell kitermelniük a költségeiket minden hónapban, még pl. novemberben is, amikor szinte senki sem utazik. Ezek az irodák cégünket ajánlják, javasolják, ezt nekem meg kell becsülnöm. Szóval ez a megközelítés számomra elfogadhatatlan.  Na és itt akadtam meg. A sakkban ilyenkor azt szokták mondani: PATT.
Ettől függetlenül az ötleten fogok még gondolkodni és megbeszélem munkatársaimmal is. A végeredményről majd tájékoztatom Önöket. 
Addig is? Hajrá PROKO TRAVEL ! Vannak még  szabad helyeink, sőt Prágából, Krakkóból augusztusban a Gyöngyszemekből (Firenze, Róma, Capri) szeptemberben csináltunk pótcsoportot, mert szinte minden helyünk elfogyott. Részletek megtalálhatóak a honlapunkon: www.prokotravel.hu 
Ja és Önök szerint ki nyeri a VB-t ? Brazília? Németország? Argentína, vagy más valaki. Én Argentínára tippelek. (Amerikában rendezett foci VB-n még soha nem nyert európai csapat. Halkan jegyzem meg most is égünk. Még szerencse, hogy a dél-amerikaiakat összesorsolták a következő fordulókban.)

3 megjegyzés:

  1. Tisztelt Igazgató Úr!

    Egy kicsit én is "hazabeszélek", az én javaslatom az, hogy a többszöri utazásba (esetleg a kedvezményekbe) ne csak a társasutakat számítsák be, hanem az egyéni foglalásokat is, pl. ha valaki rendszeresen Önökön keresztül foglal szállást.
    Azt én is jó ötletnek tartom, hogy csak a törzsutasokat értesítsék a kedvezményes "maradék" helyekről. Talán annyit engednék, hogy azokat is lehetne értesíteni, akik az előző évben Önökkel utaztak, nem csak az adott évi utasokat.
    Egy egyedi, vagy az útra szóló azonosítót (kuponkódot) is lehetne használni, amivel a partnerirodák is nyilvántartott módon tudnák érvényesíteni a plusz kedvezményt.
    És a VB-t Németország (vagy Svájc) nyeri. :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretném megkérdezni,hogy ez év szilveszterre szerveznek-e utat Szlovákiába?Proko Travellel?

    VálaszTörlés
  3. 1. Az egyéb utazás biztos nem fog beszámítani, ha lesz kedvezmény.
    2. Nem tervezünk. Erdély biztos, hogy lesz gondolkodunk még Prágában és Párizsban, de ezek még nem véglegesek.

    VálaszTörlés