2014. június 8., vasárnap

Kezdődik a szezon

Június második felében kezdődik a nagy menetelés. Jelenleg - Pünkösdkor - 6 csoportunk van úton. Ahogy egymásközt szoktuk mondani: Hál'Isten mindenki csöndben van. (Remélem nem kiabálom el...). Ugyanis minden csoportvezető, gépkocsivezető végzi a munkáját és csak akkor jelentkeznek, ha baj van. Ezért szoktuk mondani, hogy addig jó amíg csend van. 
Már elég jól látszanak az utak töltöttségi szintjei. Két augusztus végi út lészáma még az indulási létszám határánál van, az összes többi biztosan indul. Inkább az a probléma, hogy jó néhány útra már vagy nincs hely, vagy csak nagyon kevés a szabad hely. Szintén problémát okoz, hogy nagyon fogynak a repülőjegyek és kérdéses, hogy a repülős utakra tudunk-e és milyen áron még jegyet szerezni. Ezért azt tudom javasolni, hogy aki velünk szeretne utazni, ne várjon sokáig, mert rövidesen azt fogom tudni mondani az érdeklődőknek, hogy csak hátul vagy azt, hogy egyáltalán nincs hely. 
A marketinges csapat egy új meglepetéssel szolgál majd utasainknak. Mi lesz ez? Maradjon egyelőre titokban, annyit azért elárulok, hogy olyan dolgot találtak ki most is, amilyet egyik magyar buszos körutazásokat szervező utazási iroda sem alkalmaz. Utasaink tapasztalni fogják és remélem elégedettek lesznek ezzel is mint pl. a világörökség útlevéllel. 
A múlt héten két riportot is csináltak velem. A TV-sek a szezon indulásáról kérdeztek, míg a turisztikai szaklap a szakmai képzésről és tanfolyamokról kérdezett. Ez utóbbi különösen érdekes, mert az új törvénytervezet szerint nem lenne szükség szakmai vizsgára ahhoz, hogy valaki utazási irodába dolgozzon. Az én álláspontom az, hogy vagy min. középfokú végzettség és szakmai tanfolyam, vagy felsőfokú végzettség és egy szakmai vizsga legyen a feltétel. Az utazási irodai munka is egy szakma nem biztos, hogy mindenki alkalmas erre. Nem hiszem, hogy kevesebb szakmai képzettség kell a mi szakmánkban mint pl. egy pincér esetén. 
Azért el kell mondanom kicsit érezzük a foci VB közeledését. A júniusi utakra az utóbbi időben kevés új jelentkező érkezett. Ebben szerepet játszik az is - szerintem - hogy a ház ura otthon a saját foteljében vagy a haverokkal együtt akarja nézni, és megvitatni a labdarúgó VB eseményeit. Pedig ez olyan esemény amelyet a világ minden országában közvetítenek. Ellentétben pl. az Olimpiával, amikor nem biztos, hogy a magyar versenyzőkről kapunk információt, ha külföldön vagyunk. (Igaz a foci VB-n sem kell izgulnunk a magyar csapatért - sajnos.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése