2014. július 26., szombat

15 és Németország és Szilveszter

A mondanivalómat most 3 téma köré csoportosítom. A témák a címben említettek. Először a 15-ről. Jelenleg, mármint a mai napon 15 csoportunk van úton. Ez szép szám különösen úgy, hogy a csoportok átlaglétszáma 40 fő felett van. Ez azonban komoly új kihívásokat is jelent. Mit értek ez alatt? Azt, hogy a fix buszosaink és idegenvezetőink mellett új arcokat is be kellett vetni a ringbe. Ez mindig nagy felelősség. Bízom benne, hogy a törzsutasok csak azt veszik észre, hogy "jé ezzel az idegenvezetővel, vagy gépkocsivezetővel még nem utaztam" és nem azt, hogy "na ez nem proko-s színvonalú". Az új utasoknak mindenki új lesz :) és remélem elégedettek is lesznek a szolgáltatásokkal. 
Mi a cégen belül úgy szoktuk fogalmazni, hogy "szerencsére csend van". Mit is jelent ez? Azt hogy mindenki csinálja a dolgát az utak során, nincs fennakadás és probléma. Ha lenne, akkor úgyis azonnal jelentkeznének az idegenvezetők. Tudják hogy van ez. Bármikor megcsörrenhet a telefon, de reméljük nem fog. 
A következő téma: Németország. A Német Turisztikai Hivatal meghívott egy study tourra. Minden évben több alkalommal is megtörténik ez, de vagy átadom vmelyik kollégámnak, vagy köszönettel visszaadom a lehetőséget. Most addig-addig győzködtek, hogy keddtől elmegyek velük egy bajor kirándulásra. Ez olyan szempontból különleges, hogy nincs kifejezett szakmai megbeszéléshez, kiállításhoz kötve, hanem egy terület látványosságait mutatja be 6 magyar utazási szakembernek. Ez olyan szempontból érinti Önöket, hogy készítek úti beszámolót (1-2 naponta) melyet közkincsét teszek a blogomban. Szóval akit érdekel Bajorország az kedd-szerdától itt olvashatja beszámolóimat. 
A harmadik: Szilveszter. Úgy is fogalmazhattam volna, hogy tél - tavasz. Elkezdtük a tél-tavasz katalógusunk tervezését. Szilveszterre több ajánlatot terveztünk mint ami volt 2013-ban ill. az elmúlt években. Az erdélyi Szilveszter mellett most tervezünk párizsi, római, prágai újév ünneplést is. Az idei évben nagyon szerencsésen alakulnak a Karácsony utáni napok. Január 2-a péntek -információim szerint - munkaszüneti nap és csak 5-én kezdenek dolgozni mindenütt. Így szépen be lehet tenni, akár egy 6 napos kirándulást is ebbe az időintervallumba. Erre építjük terveinket. 
A tavaszi időszakra kerülnek egzotikus ajánlatok is mint pl: Costa-Rica, Peru - Brazília, Ecuador - Galapagos-szigetek, Vietnam - Laosz - Kambodzsa, Örményország - Grúzia. Európából természetesen Hollandia a Keukenhof tulipánkiállítással, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Prága, Krakkó és még néhány újdonság. 
Szóval a tervezés elindult. Szeptemberre várható a katalógusunk megjelenése. 
Befejezésül még egy témára térnék vissza: Facebook. Köszönöm, hogy sokan hozzászóltak a témához. Többségük javaslatai alapján kicsit nagyobb hangsúlyt fog kapni (kapott már) a facebook a cég kampányaiban. Meglátjuk az eredményét. 
Még egy ehhez tartozó érdekesség. Csináltunk egy reprezentatív - kérdőíves felmérést - melynek egy fontos eredményén kell elgondolkodnunk. A cégről kialakult - általában pozitív - vélemények mellett egy egyértelmű negatív vélemény is megjelent. A megkérdezettek többsége a cég ismertségét nem találják elég jónak. Ahogy mondani szokták lehet ezzel az állásponttal vitatkozni, de ez nem változtatja meg a válaszadók gondolatát. Inkább azt a módszert kell kitalálnunk, hogy miként lehetne a cég ismertségét - nem irreális összeggel - növelni. Ezen is dolgozik a marketing csapat.
Befejezésül egy kérés. Bízom benne, hogy olvasóim közül sokan utaztak (utaznak) velünk idén (is). Hazaérkezésük után - akár névtelenül is - írjanak bele a web oldalunkon található vendégkönyvünkbe. Ezzel segítik a mi munkánkat és javaslataikkal, álláspontjaikkal segítik az új utazókat is. Köszönöm.
Ja és ne felejtsék keddtől Bajorország az én szemüvegemen keresztül. (Képeket is tervezek mellékelni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése