2011. december 14., szerda

Újdonságok 2012-re


Az egyik legnehezebb feladat a szakmában az, hogy találgatni kell. Mit kell találgatni? Több dologot. Felsorolok néhányat: Mennyi lesz az euro árfolyam nyáron? Mennyi lesz az üzemanyag ár? Mely utakra lesz komolyabb kereslet jövőre? Milyen új út iránt érdeklődnének majd az utasok? Természetesen mindegyik dologhoz az ember tud segítséget találni, de én még mindig azt mondom, hogy modern tudomány és technika ide vagy oda, a megérzés legalább olyan fontos. A fentiek alapján a tavalyi katalógus útjaiból egyedül a „Nagymedve birodalma”  (Moszkva busszal),  vettük ki. Néhány utat átalakítottunk. Sok utat módosítunk kicsivel, szinte észre sem lehet venni a változtatást, van olyan amelyiket jobban megváltoztattam. Pl: „Ahol a földrész véget ér” buszosból útból, repülős utat csináltam Madridtól – Madridig. „Viva Espana”-ról előző blogomban írtam. „Kis toscán körút”ból új néven - „Leonardo nyomában”  - 4 naposból egy bővebb 5 napos program lett. Madrid városnézéses repülős utat is hosszítottuk 4 helyet 5 napos lett, sőt egy új konstrukciót próbálunk itt ki. Erről majd még egy másik blogban beszélek, Két 4 napos tiroli programból egy 5 napos lett. Bajban vagyunk a „Bécs a zene fővárosa” úttal. Június közepe és október közepe közt nincs előadás a Musikvereinban. Előtte és utána pedig  - szerintünk –, nem jó darabokat játszanak. Jelenleg Ildivel teljesen tanácstalanok vagyunk; mi legyen az úttal. Átírtam a „Bajor – cseh ízelítő”-s utat is. A cím sem tetszett azt is megváltoztattuk. Bajban vagyok a szlovákiai programunkkal is. Olyan áron találtunk eddig csak szállást a Tátrában, amilyen áron eladhatatlan az út. Még futunk vele néhány kört. Teljesen átírtam a „Fjordok közt a Skandináv-félszigeten” utat. Rövidítettük napokat tekintve, de több időt tölt a fjord vidéken a csoport. Probléma volt a Csillámló tenger neumi szállásával. Lecseréltük. Még folyamatban van, de a Mexikó programból lehet, hogy Guatemala – Mexikó program lesz. Ezek a még nem teljesen véglegesített változtatások.
Újdonságok: Ír körutazás, Ildi írt egy bajor döntően hegyi, túrázós 5 napos programot. Lesz Madeira Lisszabon program, 2 év után ismét. Még meg kell írnom, de tervezek egy Szicília – Málta kombinációt, van már egy Rajna- vidék, Floriade programunk, lesz Kínánk, hogy legyen-e indiai programunk, azon még gondolkodok. Remélem minden eszembe jutott az újdonságokból.  
Az utakra a jelentkezés, csak a kalkulációk elkészülte után lehetséges. Ez szerintem január második hetében várható, de akkorra még nem lesz katalógus, de már  - remélhetőleg – az interneten olvashatóak lesznek az utak, időpontokkal és árakkal. Amikor minden kész, akkor tudjuk csak csinálni a nyomdai előkészítő majd a nyomdai munkálatokat, ezért lassabb a katalógus mint az internet.
Befejezésül még egy szerintem többüket érdeklő dolog. Most hétvégén lesz az évzáró összejövetelünk. Ekkor döntünk az utas fotókról. 5 kolléga leszűkítette a több ezer fotót 65 képre. Ezekből választjuk ki (az összes dolgozó szavazata alapján) a legjobb 3-at.
Idén lesz egy újdonság. Még nem tudom hány képet, de felteszünk a Facebook-ra és csinálunk közönségszavazást. Nem lesz hosszú idő a szavazásra, de megpróbálunk egy ilyen újdonságot is. Ha az informatikusok meg tudják oldani, akkor jövő héten már láthatóak lesznek a képek. Ha feltesszük a Facebookra, akkor ezt a blogomban is meg fogom említeni. 

3 megjegyzés:

  1. Szeretnék érdeklődni 2o12 ápilis27-május 1 hosszú hétvégén lesz-e utazás.
    Dec.31-ig kell eldönteni a kollegák között ki legyen szabad azon a hétvégén.Ha nincs utazás bevállalom én a munkát,ezért lenne jó tudni legalább az uticélokat,ha megoldható.
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Igen. Idei évben több "hosszú hétvége" lesz. Próbáltunk 4 napos utakkal ezt az időszakot megtölteni. Így lesz több út március 15-i, május 1-i, augusztus 20-ai és az október 23-ai hosszú hétvégékre. Most itthonról írok a blogba, nem tudom fejből mely utak lesznek a május 1-i hétvégén, de ígérem a jövő héten leírom a március 15-ai és május 1-i időpontokat és tervezett utakat.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a bécsi programm konert nélkül is super!

    VálaszTörlés