2012. február 18., szombat

újdonság - ajánlás

Már előzetesen is egy érdekességre hívom fel a figyelmüket.Szabolcs fiammal kitaláltunk egy újdonságot. Ez pediglen a videó útajánlás lesz.
Mi az egésznek a lényege? A web oldalra - fokozatosan - minden úthoz feltöltünk egy 2-4 perces anyagot, melyben döntően az idegenvezető, de esetenként én vagy egyik munkatársam mond, mesél az adott útról, hogy az miért szép, miért javasolja, hogy ha eljönnek, mire figyeljenek, kinek ajánlja ezt az utat kollégánk, idegenvezetőnk. Az ajánláshoz teszünk néhány szép képet és esetleg videó anyagot. Az egész nem lenne hosszú, a lényeg, hogy közvetlenebbül halljanak információt a kirándulásról. Nem egyszerű összehozni, hogy az idegenvezetők mondják rá  a szöveget, mivel az ország különböző pontjain laknak, de majd valahogy megoldjuk.
Bocsánat rosszul fogalmaztam. A szövegből úgy tűnik, mintha én mondanám meg nekik, hogy miről beszéljenek. Ez nem igaz, sőt. Az a célom, hogy ők mondják el, hogy az adott útnak mi a különlegessége, szépsége. Előtte természetesen adok néhány instrukciót nekik, hogy mégis valamilyen szinten egységes szerkezetű, félépítésű legyen ez az egész rendszer, de hogy mit akarnak mondani, azt kb. 90 %-ban ők döntik el. Ebben az a jó dolog is benne van, hogy már előztessen megismerhetik a várható idegenvezetőjüket utasaink. Azért vastagítottam meg a várható szót, mert nem biztos, hogy az adott idegenvezető viszi minden esetben az utat. Mondok példát. Ha jól emlékszem 17 prágai utunk lesz - ha mindet sikerül elvinni -, az összeset nem egy idegenvezető viszi. Megvan, hogy ki az a 2 fő aki várhatóan visz Prágát, de bármikor bekövetkezhet változás. Mondok rá példát ; két olyan út összeesése, melyet az adott idegenvezető szokott vinni, vagy betegség, vagy bármi előre nem látható külső körülmény. A lényeg az, hogy olyan személy legyen rajta az idegenvezető, aki jól ismeri az adott desztinációt.
A hosszabb, nagyobb értékű utakat azonban évek óta azonos idegenvezetővel visszük. Ez a csoport számára is megnyugtató.
Az első próbafelvételt én csinálom és a tavaszi holland utat fogom felvezetni. (Ugye tudják, hogy az ápr. 28-i betelt, de indítunk pótcsoportot - ápr. 15-én indul -, mely szépen telik. ) Ha kész az anyag megírom a blogomban és meg lehet tekinteni.

1 megjegyzés: