2011. július 3., vasárnap

Bajorország

Remélem hiányolták a bejegyzéseimet. Elmondom miért nem írtam. Szerdán elutaztam Bajorországba. Három magyar irodát (köztük bennünket is) hívtak meg a K-Európai Workshopra Berchtesgardenbe, Münchenbe és ma értem vissza Szegedre.
Elmesélem a programjainkat. Már megérkezéskor is 2 vezető várt bennünket a müncheni reptéren. Kiemeltek a sorból és egy külön kapunk elvittek bennünket egy kis innivalóra és szendvicsre, hogy ne csak úgy várakozzunk a csomagjainkra. Szóval tudják pont úgy volt, mint ahogy önöket is szokták fogadni, amikor megérkeznek Ferihegyre (ja bocs, már a Liszt Ferencre). Ott is mindig várják a hazaérkezőket, kaja pia (vagy rosszul emlékszem?). Nos, megérkeztek a csomagok majd még vártunk kb. 20 percet mert még jött a lengyel delegáció is, és így egy 50 fős busszal elvittek kb. hetünket Berchtesgardenbe (kb. 2 óra buszút).


 Elhelyezkedtünk a ***+ szállodánkban. Estig nem volt programunk, így a 2 magyar kolleganővel sétáltunk egyet ebben a kis hegyi városkában. Aranyos festett falú házak, szép egységes hangulatú belváros. Összességében a településnek kb. 5.000 lakosa van. Szóval nem a sok gyaloglás miatt ültünk be egy cukrászdában a séta során. A városban 30 – 40 m szintkülönbségek vannak az azért szokatlan volt számomra. Ez a település a híres „Sasfészek” Hitler egykori nyaralóhelye alatt található.

Este elvittek bennünket egy helyi jellegzetes kocsmába. Ki nem találnák mit kínáltak: sört, perecet és sült húst. Főként oldalast. Megismertük a régió „sörkirálynőjét” (szép lány volt, de itthon Szegeden 10 perc alatt 3 szebbet is tudok mutatni). Köszöntött bennünket a Bajor Idegenforgalmi Hivatal vezetője, a Berchtesgarden város polgármestere, a régió idegenforgalmi vezetője és még sokan mások. Kiderült, hogy országonként általában 3-5 főket hívtak meg a 2 évente megrendezésre kerülő bajor workshopjukra, mely mindig máshol, (de természetesen Bajorországban) van. A meghívott országok voltak: Oroszország, Grúzia, Fehéroroszország, Ukrajna, Moldávia, Románia, Horvátország, Bosznia, Lengyelország, Csehország, Szlovénia, Észtország, Lettország, Litvánia és nem utolsó sorban Magyarországról. Összesen ha jól emlékszem, 72-en voltunk. Este kellemesen elbeszélgettünk a velünk szemben ülő ukrán delegáció tagjaival. Egyébként kimondva- kimondatlanul ez a workshop az orosz és az ukrán piacról szólt. Nem csak azért mert ők az ***** InterContinental Resort-ban voltak elhelyezve, hanem a másnapi workshopon tapasztaltak miatt is. Hogy ez mi volt, azt a legközelebbi beszámolómból megtudhatják. Ígérem, most nem marad ki ilyen hosszú időszak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése