2011. július 12., kedd

Grúzia - Örményország


Többen eltalálták. Grúzia és Örményország a helyes válasz. Miért mondtam, hogy nem egyértelmű a földrész? Azért mert Törökország Boszporoszon túli területére azt mondják, hogy már Ázsia. Nos ettől mindkét ország jóval keletebbre található. Ettől függetlenül Európához tartoznak, mivel az Uraltól nyugatra és a Fekete-tengertől nem D-re található ( a tengertől D-re lévő területek már Ázsiához tartoznak). A Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger közé ékelődtek ezek az országok.
A Kaukázus több ezer m magas csúcsai mellett több ezer éves történelmi emlékek is találhatóak ezen a tájon. A www.prokotravel.hu web oldalon elolvasható a részletes program. Még kb. egy hétig van lehetőség jelentkezni az útra. Azt követően a repülőjegy vásárlása miatt le kell zárnunk a jelentkezést. Ha valakit érdekel, nos itt a lehetőség megtekinteni egy olyan vidéket, melyről az emberek 95%-nak ha 5 mondatot kellene mondania valószínűleg bajban lenne.
Most egy kis dicsekvéssel folytatom. Akik rendszeresen olvassák blogomat, tudják, hogy ritkán dicsekszem személyes dolgokkal. Most ettől függetlenül megteszem. A nagyobbik fiunk Szabolcs a múlt héten átvette a phd. doktori oklevelét. Ott voltunk a védésénél. Summa cum-laude bizonyítvánnyal, maximális pontszámot kapott a doktori bírálóbizottságtól, így közgazdaság-pszichológia doktora lett. Egy szülőnek ez piszok jó érzés. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy lehet, hogy nem volt sikertelen a gyereknevelése. Nem is fokozom tovább a gondolatsort. Annyival fejezném be, hogy kívánom Önöknek is, hogy hasonló örömben, boldogságban, büszkeségben legyen részűk!!
Vissza a szakmához. Indulnak, érkeznek a csoportjaink. Most csütörtökön egyszerre 6 csoportunk fog indulni. Ha jól emlékszem 246 fő kezdi meg nyaralását, körutazást velünk ekkor. Nem mondom azt, hogy nem izgulok. Ahogy az utas, ugyanúgy az idegenvezető, és az utazásszervező is feszült ilyenkor. Miért? Ugyanazért amiért az utas: reméljük minden rendben lesz, buszok, szállások, programok… Mindig próbálunk maximálisan előkészíteni minden utat, de ahogy az orvosi műtétek során itt is mindig előfordulhat váratlan esemény. Reméljük most nem lesz, és zökkenő mentessen zajlik le ez az etap is.
A hazaérkezett utakkal kapcsolatos eddigi tanulságokról fogok írni legközelebbi blogomban.

2 megjegyzés:

  1. Mennyire biztonságos országok Grúzia és Örményország turisztikai szempontból?Közel van Irán,Irak,Afganisztán.Védőoltás javasolt-e?

    VálaszTörlés
  2. Néhány évvel ezelőtt volt konfliktus Oroszország és Grúzia valamint Örményország és Azerbajdzsán között, de ez már a múlté. A szomszédos Törökországgal és Iránnal semmi jellegű problémájuk sincs. A szénhidrogének miatt dinamikus gazdasági fejlődés tapasztalható az országokban. A két ország területe együtt alig nagyobb hazánkénál és van 4-5.000 m magas csúcsaik. Ez azért utal a csodaszép tájra is. Oltás nem szükséges.

    VálaszTörlés