2011. július 25., hétfő

Oslo

Ismét egy aktuális dologról írok. Norvégia – Oslo. Egy borzalmas dolog történt az elmúlt héten Norvégiában. Nem is akarom azt véleményezni, mert biztos azonos mindenkinek a véleménye a dologgal kapcsolatban. Miért térek ki rá mégis? Azért mert a mi szakmánk olyan, hogy erre szinte minden hatással van. Ez is.


A merénylet idején az „Éjféli napsütés” csoport Németországban volt, és tudtuk, hogy 2 nap múlva (vasárnap-tegnap) Oslóban lesz a csoport és ott is alszik. No most mit csináljunk? Ha hagyok mindent úgy ahogy volt, akkor bárki, de főként a média megtámadhat, hogy felelőtlen vagyok, 2 nappal a robbantás után Osloban altatok utast. Az intézkedésre pedig van szűk 2 napom.

Pénteken lett ismert a merénylet. Szombaton többszöri telefon a partnernek, hogy figyelj Sebastian tedd a csoportot Oslotól távolabb. Rendes volt Ő is és a szálloda is, mert kerestek egy másik szállást 40 km-re a fővárostól. A terv az volt, hogy a városnézés után oda mennek (ez északra (útirányban) van) és ott alszanak. Mindez szombat du-ra lebeszélve, leegyeztetve. Ekkor hívtam az id. vezt., hogy figyelj Laci, van új szállás, nyugodt környezetben. Véleményed? Az válaszolta, hogy teljesen nyugodt a csoport, elkapták a merénylőt, nem hiszi, hogy kellene változtatni. Erre mondtam én; nem hiányzik, hogy bárki telekűrtőlje a sajtót, hogy nem vigyázok az utasok épségére. Ha ne adj Isten bármi probléma lenne, akkor engem szétszednek. Figyelj Laci; kapsz fél órát, beszéld meg az utasokkal, ha bárki (akár 1 fő is) fél és nem szeretne az eredeti szálláson maradni, akkor az egész csoport megy az újba. Fél óra múlva telefon Lacitól: Egyöntetű az álláspont, mindenki maradni akar a belvárosi szállodában. (Hozzá teszem, ez kb. 3 km-re van a robbantás helyszínétől.) Szóval rohangáltunk veszekedtünk, intézkedtünk több órát és az utasok kérésére mégis minden maradt a régiben.

Felmerülhet a kérdés; miért nem kérdeztem meg előbb és utána intézkedek. A válasz az, mi van akkor, ha a csoport azt mondja, hogy igen menni akar, és nem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy hol lenne és hogy lenne-e szállás? Előbb legyen szállás majd utána az értesítés.

Egyik olvasói megjegyzésben kérdezték a videot. Minden duplázva lett. Egy kedves repülős utasnak odaadtunk kb. 15 dvd-t (ők 1 nappal később indultak, így el tudta vinni magával), melyet Schmera Csaba (szintén kiváló idegenvezetőm, csak most áruház igazgató lett ezért alig tud csoportot vinni) szokott használni az északi utjai során + a gk. vezető Bandi összeszerelte a kapott videot és a TV-t. Így van kazetta is és dvd is. Szóval annyi anyag van, hogy le sem tudja mindet vetíteni.

Egy újdonságra hívom fel figyelmüket és kérem segítségüket:

A weboldalunkon egy új lehetőség nyílt, hogy kifejezzék véleményüket weboldalunkról és egyben a Proko Travelről. A fejlécünkben a logónk mellett található egy +1-es jel és mellette egy szám. Ha Önök rendelkeznek gmail-es e-mail címmel, akkor lehetőségük van arra, hogy rákattintsanak erre a +1 számra, ekkor feljön egy kis ablak, ha nincsenek bejelentkezve, akkor ott bejelentkezhetnek, ezután csak jóvá kell hagyni, hogy Önök egy szavazatot adtak nekünk. Csak a lenti kis kék szöveges részre kell kattintaniuk! (ezzel a mellette lévő szám 1-el emelkedni fog). Így ezután a keresőkben, ha valaki a cégünket keresi, akkor látszódni fog, hogy mennyi szavazatunk van, így Önök is erősítenek bennünket. Köszönjük, ha Ön is ad nekünk +1 szavazatot és ezzel is segíti népszerűsíteni cégünket.

Legközelebb egy vendégbeszámoló lesz. Fiam Bence az egyetem melletti kötelező gyakorlatát Spanyolországban tölti. Őt kérem meg, hogy írjon egy „vendégoldali” bejegyzést a kinti munkájáról, tapasztalatairól. Előzetesen annyit, hogy … tudják mit mégsem árulok el előre semmit.

1 megjegyzés: