2012. január 3., kedd

Katalógus 2012

Beindultak vagy inkább folytatódtak a 2012-es katalógus munkálatai. Elég sok minden volt ma ezzel kapcsolatban. Elkezdődött az egyeztetés, hogy kitől és milyen utat vegyünk át. A tavaly előtti visszajelzések miatt tavaly már nem vettünk át utat az Unitraveltől. Én jó, megbízható irodának tartom őket, de utasaink között voltak akik nem voltak megelégedve a szolgáltatásuk minőségével, ezért nekem is át kellett értékelni a döntésemet. Jövőre sem lesz tőlük ajánlat a katalógusunkban. Lesz Car Tour  2-3 út és Kisalföld út 4 - 6 út. Vacillálok még egy irodán. Egy kiváló szakember, nagyon jó kolléga keresett meg, hogy tegyek be a japán ajánlataikból a katalógusunkba.  Még nem döntöttem. Függ a többiekkel történő egyeztetéstől is. Ami biztos, 80 oldalas lesz a katalógus. Már az is eldőlt, hogy idén sárga lesz a címoldal. 9. éve azonos a címoldal dizájn, mindig más színű kerettel. Egy utaskép - Dolomitok - lesz a címlapfotó. Holnap ha a grafikai stúdióban sikerül megszerkeszteni a címoldalt, akkor bemutatom azt, a következő blogomban. Önök lesznek az elsők akik látni fogják a címoldalt.
Szóval ma folytatódtak a kalkuláció-készítések. Még kb. 20 út kalkulációja van hátra. Ami szinte 100% az az, hogy az idei katalógusban elfelejthetjük, az idén olcsóbb piktogramot. Ellenben lesz egy új jelzés. ami az út nehézségi fokára utal. A neve "Nehézségi mutató". A jelzés egymás felett lévő 4 cipő rajza lesz. Tűsarkú, rendes félcipő, edzőcipő és végül bakancs. Mellettük egy skála, mint egy hőmérő. Amilyen magasságig fut fel a jelzés az mutatja, hogy az út mennyire fárasztó és mennyire nehéz. Ezzel is segíteni szeretnénk, hogy minél megfelelőbben tudjanak választani utasaink.
Szintén ma dőlt el, hogy január 17-én - Szabolcs fiam születésnapján - fogják nyomni a katalógusunkat a Veszprémi Nyomdában. Évek óta itt nyomtatom. Korrektek és szép munkát végeznek. Hiába egyre elterjedtebb az internetes ajánlatok rendszere, web oldalak, azért még mindig fontos a nyomtatott katalógus. Apropó web oldal. Krisztián megújította web oldalunkat. Szerintem jól sikerült a módosítás, de nem én számítok, hanem Önök az olvasók. Kérem nézzék meg és mondják el véleményüket. Külön felhívnám figyelmüket belföldi ajánlatainkra. Egy példa: Harkányban 3 nap (2 éj) félpanziós ellátással 2 főnek összesen: 22.500,- Ft.(!!) Számoljunk csak; ez naponta inkább úgy mondom éjszakánkén, Szállás + reggeli + vacsora 5.600 Ft. Ennyiből szinte otthon sem hozunk ki egy komplettebb reggelit és vacsorát és még van szállás is. Van több nagyon jó ajánlat. Nézzék meg !
No most egyelőre ennyit. A héten még folytatom a beszámolót arról, miként áll a katalógus és jaj el ne felejtsem megígértem, hogy mellékelem a címlapot.  
    

3 megjegyzés:

  1. Izgatottan várom a katalógus megjelenését, hogy a tavaly kinézett utak közül, melyikre tudok elmenni, mert utazni kell. Krisztián web oldala nagyon remek. A belföldi ajánlataik tényleg jók.
    Munkájukhoz további sikert kívánok, és sok kitartást. Törzsutas

    VálaszTörlés
  2. Kedves Igazgató Úr!
    Én is nagyon várom már a katalógust, nagyon szeretem olvasgatni, persze van jó előre kiválasztott úti cél, mégis olyan jó nézegetni a többi út programját is. Az pedig különösen nagyszerű érzés, hogy lapozgatva a katalógust, egyre több útra mondhatjuk el, hogy ezen is és ezen is voltunk már :).
    A jelenlegi gazdasági helyzet pedig egyre jobban megerősít abban, hogy utazni igenis, hogy kell, mert ezek alatt az utak alatt az ember egy teljesen más világba kerül, kizökken a mindennapokból, és csak azzal "kell" foglalkoznia, hogy holnap milyen csodaszép helyeket fogunk felkeresni.
    Sok sikert és kitartást kívánok az iroda valamennyi dolgozójának az idei évhez!
    Egy törzsutas: V. Éva

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ebben a nehéz helyzetben sem ment el a kedvük az utazástól. Én hiszem, hogy a mostani állapot csak az IMF fenyegetése, hogy adjuk be a derekunkat. Ez biztosan be is fog következni. Ennek hatására pedig az árfolyamok normalizálódni fognak 300 - 310 Ft között. Az árak kalkulációjánál ezt a mostani őrült állapotot nem lehet és nem szabad követni.
    Egyetértek azzal, hogy az utazás során az ember nem foglalkozik semmi itthoni dologgal, csak átadja magát az élvezeteknek. Szóval készüljek, mi készülünk...

    VálaszTörlés