2011. január 20., csütörtök

Postázás

Ma megérkezett Szegedre a katalógusok első része. Ildi útközben (Ő(k) hozták haza) elkanyarodott Pécsre, Szekszárdra, Bajára, úgyhogy ezekben a városokban már az utazási irodákban megtalálható a katalógusunk. Ma este 7-től pakoltuk le Szegeden a 12.000 db-t. Ennek egy része megy postázással azoknak az utasoknak, akik kértek lakcímre. Ezúton is kérek mindenkit, hogy akinek megszokott irodája van és meg van velük elégedve, a megrendeléssel keresse meg őket. Mi nem akarjuk senki utasát elvenni. Jó szakemberek vannak az irodák 90%-ban és biztos sok hasznos tanácsot tudnak adni Önöknek . Szóval bátran forduljanak hozzájuk!!
Holnap elkezdik a lányok a beborítékolást, de szerintem csak hétfőn végeznek vele, mert szerencsére van elég jó utasforgalmunk is és az utas az első és utána a borítékolás. Lesz a borítékban egy kísérő levél, melyben a nyertesek nevei (véleménynyilvánító lap, fotópályázat) is olvasható lesz. Akinek nincs törzsutaskártyája annak küldünk. Ha valaki nem kapna most kártyát és még nem volt, kérem jelezze felénk és azonnal pótoljuk.
A legutóbbi blogomra érkezett egy kérdés, mely arról szólt, hogy miként határozom meg az utak indulási időpontjait. Nem egyszerű. Több dolgot kell szem előtt tartani. Először eldöntöm, hogy várhatóan hány időpontban menne el az adott úttípus. Ezt követően megnézem, hogy milyen napon (mármint pl. szerdán) lehet indítani az utat. Ez azért fontos, mert végig kell nézni az egész programot, nehogy olyan nap legyen benne amikor adott napon valamelyik látványosság zárva van. Ezen kívül figyelnem kell arra, ha adott útnak standard idegenvezetője van, akkor az időpont ne fusson össze másik útjával. Utolsó sorban figyelek arra is, hogy transzfer szempontjából is összehangoltak legyenek  az időpontok. Ezek még mindig nem fixek, mert előfordul, hogy meghatározó városban akkor nincs szállás, mert pl. konferencia van. Nos akkor ismét jön a számolás, módosítás. Röviden, tömören így jöttek össze az időpontok. Idén összesen 160 indulási időpontunk van. Nem kevés !
Holnap megyek egy kis csapattal síelni. Ausztriába Semmeringre. Csupán egy hosszú hétvégére. Hazaérkezés után beszámolok róla.

3 megjegyzés:

  1. Ennyi prospektust postáznak? Az rengetegbe kerülhet.

    VálaszTörlés
  2. Igen Tisztelt Igazgató Úr! Gratulálok a szép és színvonalas katalógushoz, a pécsi irodákban már hozzáférhető.A többi irodáké még nincs sehol. Nagyon jónak ígérkeznek a Proko útjai idén is. Elnézését kérem, hogy már januárban háborgatom kérdéssel a nov.2-i Indokína úttal kapcsolatban. Számomra meghatározó az idegenvezető személye, sokszor eszerint döntök egy út vagy iroda mellett, a jó id.vez.nagyon megemeli az út tetszési indexét. Az lenne a kérdésem, tudja-e Ön már most, hogy ki lesz az Indokína út idegenvezetője? Remélem kellemes kikapcsolódásban volt része a síelésen a nagy munka után, amit a katalógus jelentett.További jó munkát kívánok!Üdvözlettel: Ilona

    VálaszTörlés
  3. Válasz: Már van 4 fő az Indokínára. Az idegenvezető személyére még nem szeretnék fixet mondani. A várhatóan a következő 3 főből kerül ki a vezető: Gulyás Miklós, Kámán József vagy pedig én.

    VálaszTörlés