2013. június 9., vasárnap

idegenvezetői összejövetel

Ezen a hétvégén volt az idegenvezetői összejövetelünk. Az utóbbi években a szezon kezdete előtt összehívom az idegenvezetőimet és tartok nekik egy tájékoztatást, egyeztetést az adott évvel kapcsolatban.
Tavaly Makón idén Mórahalmon volt a központunk.
Szombaton megérkezés és lepakolás után átmentünk Szerbiába, konkrétan Palicsra. Palics Mórahalomtól kb. 30 km-re található, ez Szabadka "kertvárosa" egy csodaszép tóparton. Sétáltunk a tóparton, majd elmentünk ebédelni egy hangulatos tanyára. Nagyon autentikus tanya volt. Nincs villanyuk, a főzés nagy része kemencében történik. Az épületek vályogból vannak. Ők tenyésztik az állatokat, amiket feldolgoznak. Egy kellemes ebédet fogyasztottunk el itt. Ezt követően elmentünk a palicsi állatkertbe. Emlékszem gyerekkoromban (ez nem mostanában volt) voltam itt legutoljára. Sok fajta állat volt. Oroszlánoktól, tigriseken, jegesmedvén, elefánton keresztül zsiráfig. Nem mondom, hogy mindegyik nagy területet kapott, de számunkra kellemes kikapcsolódás volt. 
Késő délután visszamentünk Mórahalomra és este kb. 3 órát játszottunk. Mivel pont arányos volt a fiú- lány arány, ezért a lányok a fiuk ellen volt a verseny. 
Én állítottam össze 5 különböző játékot. Mind szellemi és idegenforgalommal és a munkánkkal kapcsolatos volt. Mondok egyet példának. A játékosnak 1 perce volt, hogy mondjon minél több város az abban a pillanatban elhangzott országból. Pl. Németország, de volt Csehország is. Próbálják ki. 35-40 mp-ig mindenki darálta, de utána jött az izzadás. Átlagban kb. 14 - 16 város hangzott el egy perc alatt, de Anikó 28 francia város hadart el ennyi idő alatt, de Józsi 19 cseh városa se volt semmi. No ilyesmi játékok voltak.
Ma, vasárnap reggeli után volt egy több mint 3 órás tájékoztató. Itt beszélt Ildi a partner irodáknál tapasztaltakról, azaz arról, hogy mi a vélemény a cégünk idegenvezetőiről. (Szerencsére csupa pozitív). 
Majd Bence fiam beszélt a web oldal megújításáról és más aktuális web-es dolgokról. Ezt követően én tartottam egy kb. 1,5 órás tájékoztatást. 
Az egész program egy viszonylag késői ebéddel zárult. 
Úgy érzem, hogy hasznos volt az összetartás. Egyrészről azért, hogy tovább erősödjön a csapategység és az is lényeges volt számomra, hogy az idegenvezetők érezzék azt, hogy cégünk fontos, megbecsült pillérjei. Az is fontos, hogy amennyire lehet egységesítsük az idegenvezetőkkel szembeni elvárásokat és erről őket tájékoztassuk. 
Egy hét múlva, már pakolok és készülök az üzbegisztáni utamra, melyről természetesen beszámolok Önöknek.. Addig még egy bejegyzést szeretnék elkészíteni. Nem lesz egyszerű időt keríteni rá. Hét elején minden nap vizsgaelnök leszek. A napi vizsgáztatás után még az irodában meg kell csinálnom az aktuális dolgokat. Szóval későn érek csak haza és akkor lehet, hogy már nem fogok hozzá a blogírásnak.

Holnap teszek fel képeket az id. vez meetingről.

1 megjegyzés:

  1. En is keszitettem mar olyan rossz kepeket, hogy azokat aztan nem lehetett megmutatni senkinek :)

    VálaszTörlés