2011. március 16., szerda

Március 15.

Egy örömteli dologgal kapcsolatban mondom el véleményem.
Március 15-ei hosszú hétvége a témám. Mi is a családdal elmentünk a Bükkbe és Tokajra. Mi volt az örömteli? Az, hogy mindenhol rengetegen voltak. Mi Bogácsot, Egert és Szilvásváradot tekintettük meg a bükki régióban, ezenkívül kirándultunk egy délután Tokajra. Sokan negatívan értékelték, hogy sok autó volt az utakon, illetve a látványosságoknál. Én kifejezetten örültem neki. Jó idő volt és az emberek kimozdultak otthonról. Nagyon sok magyar volt Prágában (ahol nekünk is volt csoportunk), de ugyanerről számolt be Szabolcs fiam, aki Rómában volt ezen a hétvégén.
Annak pedig, hogy Magyarországon is rengetegen kirándultak még jobban örülök. Jó volna, ha fellendülne a belföldi túrizmus. Én személy szerint nem hiszek abban, hogy a nyári balatoni nyaralás kivételével sokan elmennének 1 hetes pihenésre, kirándulásra idehaza, de 2-3 napos kiruccanásra szerintem mindenkinek van lehetősége. Nagyon sok gyerekkel találkoztunk pl. Szilvásváradon, de ugyanez mondható el az egri várról is. Nagyon okos gondolat, hogy ezen a napon a múzeumok ingyenesek. Igaz az időjárással is szerencsénk volt. Ahogy mondani szokták , jó lenne 2-3 havonta egy hasonló megmozdulás.
Ehhez a gondolathoz tartozik a Torkos csütörtök rendezvénysorozat is. Ha valaki nem tudná, hogy ez mit jelent, annak annyit erről, hogy a programban résztvevő éttermek étel és ital áraikból 50% kedvezményt adnak. Tudom, hogy ez a vendéglátósoknak azt jelenti, hogy 0% körüli hasznot termelnek aznap, de ez kiváló lehetőség arra, hogy a cég szolgáltatásait, konyháját megismertesse egy szélesebb réteggel, akiből későbbiekben esetleg ismét vendég lesz, amikor már haszon is keletkezik az eladásból.
Összegezve csak így tovább. Kiránduljunk, sétáljunk, ismerjük meg környezetünket, kis hazánknak is van nagyon sok szép értéke.
Közben ránéztem a naptárra. Holnaphoz egy hónap múlva indulok egy csoporttal Hollandiába. Manapság már kevesebb csoportot viszek. Évente 1-2 utat kísérek. Régen 4-5 úton is idegenvezetősködtem. Most már jöjjenek inkább a fiatalok. Azért a tulipánvirágzásos Hollandiát még mindig imádom. Természetesen erről is beszámolok Önöknek.

1 megjegyzés:

  1. Megkérdezhetem, hogy gondolt-e arra, hogy mi valósult volna meg a hosszú hétvégi programjukból autó nélkül, "tömegközlekedve"? (menetrendekhez, átszállásokhoz kötve, csomagokat cipelve)

    VálaszTörlés