2011. március 24., csütörtök

Válaszok

Tegnapi blogom után olyan sok kérdés volt, hogy nem a megjegyzések után írom le a válaszokat, hanem külön bejegyzést szentelek neki. (Kérdések olvashatóak a blog bejegyzésem alatt lévő megjegyzéseknél).
1. Gulyás Miklós. Biztos, hogy a Miklós viszi: Óceán mentén, Nagy spanyol körút, Ahol a földrész véget ér (őszinte vagyok ez még elég rosszul áll), Fedezzük fel Portugáliát, Keresztül Dél-Amerikán (már most nagyon jól áll pedig novemberi az út) utakat. Ezenkívül még kap mást is. Pl. a májusi Csillámló tenger …(53. old) (van még rá hely és biztos, hogy indul), továbbá a júniusi Viva Espana utat és még annak függvényében, hogy melyik út hogy telik. Ő az egyik „zászlóshajója” a cégnek. Szerencsére van még jónéhány, pl. Ildi, Kámán Józsi, Horváth Anikó, Emmer Zsuzsi, Juhos Kata és még folytathatnám. Találkozni fognak új arcokkal is, akik remélhetőleg ugyanilyen népszerűek lesznek.
2. Tanács a Nyugat-európai körutazás, spanyolországi nyaralás úthoz. Fontos: útközben a Dali múzeum kivételével (3. nap) sem oda, sem vissza nincs belépős program. A helyszíni fak. programokról az id. vez fog részletesen beszélni. A júniusit Juhos Kata viszi. Kb. 10 éve viszi ezeket az utakat. Egyébként a cég megalakulása óta megy és sikeres ez az út. Persze mindig alakítja az ember a kor igényeinek megfelelően. (Eleinte éjszaka volt a buszon, majd 1-1 szállás útközben, manapság már végig szállással). Lloret egy nagyon pezsgő hatalmas turista életet mutató város. Szállásunk belvárosi, ezért esténként zajos. Ha valaki érzékeny erre, akkor esetleg vigyen füldugót. El kellett döntenem. Kijjebb teszem a szállást és ha a városközpontba akar valaki menni akkor mindig 10-15 percet gyalogol -ez csendesebb, vagy a város szívébe altatom a csoportot, ahol nagy nyüzsgés van, boltok, bárok…de ez zajosabb. Én ez utóbbit választottam. A magyar ember szeret este sétálni, nézni a forgatagot. A spanyol éttermi koszt nagyon jó. Mindig van reggelinél hideg és meleg választék. Bőséges, de nem lehet semmit kivinni az étteremből! Napközben egy szendvics, vagy gyümölcs elég, mert a vacsora szintén kiadós. Leves, min. 2-3 fajta húsból készült főfogás + köret min 6-8 fajta zöldségből saláta, a végén desszert. Vigyázni kell, mert a nap (júniusban is) nagyon égető !!A szobákban nincs hűtő! Amikor először voltam Spanyolországban megkérdeztem miért nincs? Kaptam rá egy olyan választ, amire csak azt tudtam mondani, hogy „köszönöm, értem”. Ugyanis az volt a válasz: „Kérem mi az étteremben és a bárban folyamatosan hűtjük az italainkat”. Nem mondta azt, ha kell hideg ital, vedd meg nálam, csak finoman utalt rá. Széf bérlés javasolt, ne cipeljék magukkal a tengerpartra az összes pénzüket. A szobák: nem luxus, de a célnak megfelelnek. Tiszták, Spanyolországban légkondicionáltak. Mind útközben, mint a helyszínen sok szépet és érdekeset fognak látni. Nagyon tartalmas út. Van benne városnézés és pihenés is.
3. Éjféli napsütés: Valóban azok közé az utak közé tartozik, melyek már teljesen beteltek. Nem is csinálunk belőle pótcsoportot. Legközelebb jövőre… 12 éve indítjuk az utat. Én kb. 5x mentem végig rajta. Hatalmas élmény, de tudni kell róla, hogy naponta komoly km-ket tesz meg a csoport. Székely Laci viszi az utat már kb. 7-8 éve (eleinte 2 csoport indult). Kisujjában van az út. A gk is kb. 10 éve ugyanaz: Kalmár Bandi + 1 társ. Időjárás: Biztos fog esni az eső. Hány napot, azt nem lehet tudni, de szinte soha nem úsztuk meg kisebb-nagyobb eső nélkül. (Az óceán mentén megyünk végig…) Ettől függetlenül azt mondom, esernyőt ne hozzanak, hanem esőkabátot. Mindig van szél és az ernyő arra jó, hogy a szemüvegünk és a fejünk teteje ne legyen vizes. Másra nem. Jó az infó: hőmérséklet alja 5 – 6 C körül várható a Nordkapp-nál, de ne felejtsük el; északabbra lesznek, mint Alaszka legészakibb pontja !! Szóval ahogy mondani szokták rétegesen… Javasolt adott ország valutáit magukkal vinni. DKK kb. 50 – 100, NOK 5-700, SEK 150 -200, PLZ 50 -100 és valamennyi € (odaút + Finnország). Ez nem a belépő összege azt lásd web oldalunkon, vagy katalógus 3. old. Ez úgy kb. költőpénz+ belépő / fő. Ebbe ajándékok is vannak számolva – igaz nem nagy összeggel. Pakoláshoz már elmondtam egy tippet (lásd blog 2010 okt. pakolás). Az itt nagyon ajánlott.
Röviden ennyi a 3 kérdésre, de ha valaki bővebb infót szeretne, kérem írjon, vagy nyugodtan hívjon fel az irodában és megpróbálok minden kérdésre válaszolni. Szerencsére az utak nagy részét végigjártam és ezért van róluk sok infóm.

1 megjegyzés:

  1. 1) Koszonom a valaszt.
    Kellemes es foleg hatasos gyogyfurdozest kivanok Onnek.

    VálaszTörlés