2010. július 21., szerda

Busz? Repülő? Gépkocsi?

Érdekes témáról beszélnék ma Önöknek. A téma az, hogy busz, vagy repülő, vagy saját gépkocsi?
Gondolom, sokan azt mondják most, hogy a saját gépkocsit biztos nem fogom javasolni, mivel mi körutazásokat szervező iroda vagyunk és számunkra nem célcsoport az egyénileg utazók csoportja. Ez igaz, ettől függetlenül elmondom őszinte véleményem.
Gépkocsival az utazzon, aki nem bírja a kötöttséget, nem fogadja el azt, hogy megmondják neki, hogy hol mit nézzen meg és ott mennyi időt töltsön. Aki egy városra, látnivalóra nem akar sok időt szánni és nyelvet beszél, van tájékozódó képessége (gps. kevés) és nagy önbizalma. Ha ez mind megvan valakiben az nyugodtan és javasoltan önállóan vágjon bele a kirándulásba, akár városlátogatásba is.
Aki busszal jön, annak el kell fogadnia azt a kötöttséget, hogy beosztják a napját. Igaz olyan személy teszi ezt aki fel tudja mérni, hogy mennyi idő szükséges a látnivalók megtekintésére, az adott napi utazásra stb. ez pedig az idegenvezető. További előnyök: Az információ megszerzéséért nem kell utazás előtt ill. alatt a könyveket, internetet, prospektusokat böngészni. Az út során nem kell beazonosítani a látnivalókat pl. „várjunk csak melyik épület az amit itt írnak…”. Nem kell elolvasni egy –egy látnivalóról az adott helyszínen 1-2 oldalt, hogy megismerjük miért érdekes pl az adott templom. Nem kell aggódni, hogy ellopják-e a kocsit, meddig tudunk ott parkolni stb. Szóval aki nyugalmat, lazaságot akar az jöjjön busszal. Itt elmondják, hogy mi az érdekes az adott úton, ill. az adott városban. Útközben mesélnek az országról, érdekes történeteket, ismertetőket hallhatnak. Ha pedig valakit nem érdekel az akár szunyókálhat is napközben, ha az Ő pihenését, kikapcsolódását az szolgálja legjobban.
Repülő vagy busz? Kinek javaslom a repülőt? Kezdem azzal természetesen, aki nem fél a repüléstől. Ne nézzük le azokat, akik félnek a repülőn! Fogadjuk el és ne akarjuk őket meggyőzni, hogy „jó lesz az neked is”.- Az ilyen személynek egy görcsbe van a gyomra az út el már 1 héttel és a nyaralás alatt is, mert folyamatosan azzal foglalkozik, hogy „ jaj mindjárt fel kell szállni a repülőre”. Ne büntessük a nyaralásán! Kinek javaslom? Egy részt azoknak, akik szeretnek messzebb utazni és kevés az idejük. Szintén javaslom azoknak, akik sok felé jártak már és általában távolabbiak a desztinációk (országok), amelyeket még nem láttak. (Európa esetén pl. Anglia, Spanyolország, Portugália, Norvégia…). Nekik jobb, ha csak az adott ország látványosságaira őszpontosítanak. Ne felejtsük el az ember agya nem végtelen. Egy idő után nagyon nehéz rendezni a fejben a sok új információt. Nos az ilyen utasok inkább repüljenek.
Mára ennyi. Legközelebb egy aranyos játék web címét fogom megadni. Győzzenek le engem!! Elmondom az én eredményem és kíváncsi vagyok, hogy ki tud jobb eredményt elérni. Hogy miben? Legközelebb megtudják, ha olvassák a blogomat.

2 megjegyzés:

  1. Már a Marineland csúzdán is Te nyertél, de most majd visszavágok. B.Józsi Kmét

    VálaszTörlés
  2. Én jobban szeretem a buszos utazást. 2-3 ezer km nem gond. Mire oda ér az ember a célországhoz, ahol szándékozik pihenni, addigra már összeszokott a csapat a buszon, kialakultak társaságok, és sokkal jobban fognak telni az elkövetkező napok.... Sajnos a repülő kicsit személytelenebb, nem kovácsol... de pl: Balira nehéz busszal menni :-) K.

    VálaszTörlés