2010. július 29., csütörtök

trükk

Érdekes levelet kaptam ma a lakásomra. Egy magát utazási irodának nevező cég örömmel értesített, hogy megnyertem a cégük utazási klubtagságát INGYEN, mely egyébként 35.000 Ft/év. Miért pont 35.000 miért nem 2.000 vagy miért nem 1.000.000 ?? Nem tudom. Mit kapok érte? Nos, az nincs leírva, ebből következően semmit. Ha én is ilyen „hintás” lennék, akkor ezen az alapon én is kiírnám, hogy mindenki, aki kimondja a PROKO TRAVEL nevet belép a klubba, melynek az értéke egyébként 500.000,- Ft. Más kérdés, hogy olyan tag nincs aki ezt be is fizette. Nem baj de milyen jól hangzik.
Ezzel még nincs vége a levélnek. Közölték, hogy nyertem egy nílusi hajóutat, ha elmegyek a rendezvényre, ahol ezt átadják nekem. Innentől gondolom már sokuknak ismerős a dolog. Ez az egyesek által paplan túrának, mások által edény túrának hívott utazás. Ha valaki nem ismerné azoknak annyit erről, hogy összeszednek – általában nyugdíjasokat –, elviszik őket busszal 30-50 km-re – azért, hogy ne tudjon felkelni és otthagyni az egészet. Itt kapnak  - nagyon profik által felépített és előadott – tájékoztatót valamilyen termékről, amely nem mondom azt, hogy feltétlenül rossz, de az biztos, hogy nem éri meg az árát. Természetesen itt is megy az, hogy ha ezt megveszi, akkor kap még emezt, na meg amazt… Szegény édesanyám – Isten nyugosztalja – is többször elment ilyen „rendezvényre” barátnőivel. Egy kis szabadidős program. Édesanyám kemény asszony volt, de még őt is be tudták „ugrasztani” néhány olyan termékre, mely otthon kicsomagolatlanul hevert a szekrény alján. Annyi a cukkoló, hogy adnak egy ebédet hozzá. Belefér.
Kicsit elkanyarodtam a levelemtől. Nos, leírták, hogy ezen a rendezvényen, ha meghallgatom az előadást, átadják a nílusi hajóút nyereményemet. Kisebbik fiam is közgazdásznak tanul és nagyon jó fejű, - hadj dicsekedjek -, eddig a 2 év alatt csak 5-ös vizsgája volt, de elsőre még Ő sem látta benne a trükköt. Azért gyorsan rájött. Felajánlják a hajóutat, de az oda – vissza utazást nem (!!!). Magyarul vedd meg náluk a repjegyet - az árat természetesen ők határozzák meg-. Még mellékesen minden látnivalóért külön-külön (4 db) fizetni kell. Konkretizálva, ha valaki el akarja hagyni a hajót azért már fizet. Ezenkívül a reptérről a hajóállomásra is el kell jutni, az is plusz költség. Mennyibe kerül, amit pluszban fizetni kell, arról nem szól ez a szép színes nyereménytájékoztató. Ezekkel a mellékes költségekkel szépen megfizettetik a teljes költséget. Egyébként arra mindenki számíthat, hogy a hajón folyamatosan nyomják a marketing anyagot, hogy vegyél ezt vagy (és) azt, mert ez piszkosul megéri. A krokodilok közé senki nem akar ugrani, szóval kénytelen végighallgatni a fejtágítást.
Összegezve, senki ne gondolja, hogy csak úgy az Ő két szép szeméért – melyet nem is láttak -, neki ajándékoznak valamit. EZ KÖ KEMÉNY ÜZLET!! Ennek a lényege az egyén megtévesztése és mire az ember észbe kap, már valamire rábeszélték. Szóval vigyázzanak !!
Majd máskor mesélek az üdülőjogról, és arról, hogy abban hol a trükk.
Ha valakinek van erről véleménye kérem írja meg!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes amit leírt. Egy csomó ember szerintem bele sem gondol amikor ilyen levelet kap, hogy ez átverés. A legtöbb ember örül, hogy nyert valamit (gondolom ez egy pszichés ráhatás vagy ilyesmi, így jobban hangzik, hogy pozitívumként adják elő.) Nem tartom valami tisztességesnek az üzletnek ezt a módját. Azt végülis nem tudom, hogy az utasok kapnak-e szerződést az út előtt amiben le van írva, hogy pontosan melyik fél mivel járul hozzá az úthoz anyagilag, és milyen kötelezettségek terhelik az utast?

    VálaszTörlés