2010. augusztus 5., csütörtök

Partnerek és ajánlatok

Ígértem, hogy írok a partnerajánlatokról. Miért van a PROKO katalógusban más iroda ajánlata?

Véleményem szerint az utasok legfontosabb szempontja EDDIG az volt, hogy el tudjon utazni és megtekinteni a számára kiszemelt célterületet. A körutak indításánál van egy minimális létszám, mely alatt nem érdemes elindítani az adott utat. Ezért csináltuk úgy 2-3 irodával, hogy ők átvesznek tőlem utakat és olyan utat nem hirdetnek meg a saját katalógusukban, cserébe én is átveszek tőlük néhány olyan ajánlatot, amely lehetővé teszi, hogy az ő útjuk is elinduljon. Sokkal rosszabb, ha mindkettőnknek van 22-22 fője és az út elmarad, mintha összevonjuk és az utas el tud utazni az általa megálmodott vidékre.

Az utóbbi időben erősödött meg a cég lojalitás. Mit értek ez alatt? Amikor az utas nem desztináció alapján választ, hanem az alapján, hogy pl. én a PROKO-val akarok utazni, és az alapján választok, hogy ők hova szerveznek utat. A nagyobbik fiam ép ebből írja a doktorit a közgázon, hogy az emberek mennyire hűségesek egy-egy márkához (pl. illatszer, sportszer, ruha, cigaretta…). Észrevehető, hogy az utóbbi időben ez még tovább finomodott. Már sok utas nem csak, hogy iroda szerint, hanem idegenvezető szerint is választ. „ Én oda utazok, ahova XY vezeti a csoportot”. Körutaknál az idegenvezető személye, személyisége mindannyian tudjuk, hogy nagyon meghatározó.

Számomra minden év őszén nagy dilemma, hogy vegyek-e át utat más irodától? Ha igen, kitől és milyen desztinációt (útirányt). Lehet, hogy jövőre csökkentem az átvett utak számát és megcsinálok 2-3 ajánlatot önállóan. Voltak sajnos negatív tapasztalatok partner utakra, mely megjelent a katalógusunkban. Ez számunkra is negatívan hat vissza.

Legközelebb beindítok egy új játékot. Címe: „Ismerd fel !” A többit majd legközelebb.
Látom többen válaszoltak az előző blogom kérdésére. Biztatom Önöket. Adjanak további ötleteket.
Azoknak pedig, akik írtak, nagyon köszönöm.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Gyula!

    Teljesen egyetértek azzal amit írt és a vendégkönyvből és a blogja hozzászólásaiból is kitűnik, hogy az utasok a jó tapasztalatok miatt hűségesek a Proko Travelhez. Jó ötlet, hogy kevesebb utat vesz át és önállóan indít, lenne rá igény.Remélem még nagyon sokáig fennmarad az irodájuk, tavalyig több útjukon is részt vettünk, idén kismama vagyok emiatt nem vállaltunk utazást. Viszont szeretném majd a gyermekeimet is az Önök útjain nyaralni vinni.
    Minden jót!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gyula! Rendkívül szimpatikus, és egyedül álló, amit Önöknél tapasztaltam. Bizalom a legteljesebb mértékben, mert nagyon sokan kiszolgáltatottak vagyunk egy idegen országban, - főleg nyelvtudás nélkül.
    Kedves és okos ötleteik vannak. Pl.ez a blog irás is. Köszönöm. Kutasi Gáborné Dunaújvárosból

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy megosztják velem véleményüket.

    VálaszTörlés