2010. augusztus 11., szerda

szingli nyaralás

Ismét egy általam kitalált dologról írok ez pedig a „szingli nyaralás”. Ezen a címen működtetünk is egy web oldalt.
Nekem sok nagyon értékes ismerősöm van aki egyedül él. Miért mondom, hogy értékes? Azért mert mindegyiknek rengeteg értékes emberi tulajdonsága van, és mégsem talál magának társat. Lehet, hogy néhánynál magas  (volt) a mérce, de tény hogy többségük 30 vagy 40 fölötti és egyedül él. Ezen személyek főként nők. Sajnálom őket, mert megérdemelnének egy szerető férjet, gyereket, családot. A velük történt beszélgetések is inspiráltak arra, hogy kitaláljak valamit. Elmondták, hogy a fő probléma az, hogy nem tudnak hol ismerkedni. Discoba már nem járnak, moziban, színházban pedig nem lehet ismerkedni. A munkahely sem a legjobb helyszín erre.
Ezért találtam azt ki, hogy egy utazás nagyon alkalmas arra, hogy megismerjük a másik felet, minden kötelezettség nélkül. A kávéházi rózsával történő első találkozásoknál ez kötetlenebb és oldottabb. Erre a szingli utakra párok nem jöhetnek. Kötelező dolog nincs, csak egy kellemes kirándulás, mely során mód van más személy megismerésére. Ha összejön belőle egy párkapcsolat, vagy barátság az nagyon jó, de ha csak egy kellemes kikapcsolódást kap az utazó már az is élmény. Az ilyen utazás során senki nem érzi magát kirekesztettnek, mint esetleg egy olyan úton ahol csupa házaspárral utazik, akik nem kívánják más társaságát.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak sokkal szégyenlősebbek. Kevésbé vállalják föl azt, hogy egyedülálló és társat keres. 
Bízom benne, hogy előbb-utóbb beindul ez a fajta kezdeményezésem is, mely után sok boldog ember érkezik haza egy „szingli nyaralás”-ról.

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok, az ötlet kiváló!
    Remélem sok ember talált így párt. Egy közös érdeklődésük biztos van, az utazás.

    VálaszTörlés
  2. Remek ötletnek tartom, csak gratulálni tudok!Egyedülállóként sok sikert kívánok a szervezéshez, szívesen résztvennék egy "szingli nyaraláson"

    VálaszTörlés
  3. Látom, hogy pozitív a visszajelzés az ötletről. Az a kérésem, segítsenek abban, hogy egyedülálló férfiakat is beszéljenek rá az utazásra. Kedden csinál egy riportot erről velünk az M 1. Egy délelötti magazin műsor számára. Én Svájcban leszek, de a pesti irodavezetőm tud nyilatkoznia szingli nyaralás szervezéséről.

    VálaszTörlés
  4. Kikérem magamnak,hogy mindig lesajnálnak és úgy beszélnek rólunk(mindig csak rólunk,és nem velünk) mint egy különleges állatfajtáról.
    Szeretek egyedül(is) utazni,de ha látom a sok egymással sokszor balhézó házaspárt,azt mondom inkább egyedül(utazok)
    Utálom a társadalom előítéletét,ami már az utazási irodákat is megfertőzte.
    Az nincs ráírva valakire,ha valakinek alkoholista a házastársa, bántalmazza, megcslja stb.stb.
    De ha valaki egyedül van,azt már szégyelni kell és lesajnálni.
    Mindent el lehet takarni egy kabáttal,de a singli egyedül van és meztelen céltáblája a társadalomnak,mostmár az utazási irodának is.
    A rossz házasságot eltakarja a kabát,de az hogy valaki még nem kelt el esetleg megözvegyült, elvált stb. az ugye nyilvánvaló!
    Nem azt nézik,hogy milyen ember,mi a hobbija, stb, hanem Jaj,szegényke egyedül van.
    Ha azt mondom, igen házastársam van, 3 gyerekem akkor minden OK velem.de ha ja,az az egyedülálló szegény.
    Elfogadás helyett:elutasítás,előítélet.
    Az utazási iroda is úgy kíván segíteni,hogy ne legyünk.Ugye a singli utakkal,megszünik a singli lét és akkor mindjárt megfelelek a társadalmi normáknak és nem vagyok megbélyegezve.
    Az, hogy singli vagyok és szeretek utazni az abnormális Prónay Úr szerint.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is jó ötlet a "szingli nyaralások" szervezése, mert kultúrált körülmények között ismerkedhet az ember. 1-2 óra alatt idegenként feszengenek, nem igazán ismerheti meg egymást 2 ember, de a pár napos utazás más, több oldalról is be tud mutatkozni a másiknak.
    Az előttem író "Névtelen" hozzászólóval nem értek egyet, hiszen ez egy LEHETŐSÉG, a szingliknek nem kötelező a szingli nyaralást választani, a "normál" utakról sincsenek kitiltva, ahogy azokon az utakon az ismerkedés sem tilos.
    Tavaly is "sima" utazáson vettem részt, és bár voltak jópáran szinglik (még ha nem is mindenki egyedül utazott, hanem barátnővel, gyerekkel, szülővel), biztos vagyok abban, hogy senkinek egy percig se jutott eszébe valakit sajnálni azért, mert egyedülálló.
    Szerintem a nők jobban fel merik vállalni az egyedüllétet és az ismerkedést, ugyanakkor jóval válogatósabbak, nem mennek bele egykönnyen egy kapcsolatba. A férfiak könnyebben döntenek, akár a kapcsolat létesítéséről, akár a befejezéséről van szó, ezért egy ilyen hosszabb ismerkedéstől tartanak. Az is lehet, hogy arra gondolnak, hogy a szingli nyaralásra csak egyedül lehet elmenni, pedig lehet, hogy 2 szingli barát hamarabb elindulna, így mindketten ismerkedhetnének... és persze a férfiak is többen lennének.
    J. Judit

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt Prónay Úr!

    Gratulálok az ötlethez, mert ez már nekem is többször eszembe jutott, hogy ilyen rendezvényekre lenne szükség a mai bezárkózott szinglik számára.
    Szívesen részt venné rajta, mert én az Ön által leírtakkal értek egyet, nem pedig a feminista, megkeseredettségét névtelenül büszkén vállaló hölgy által leírtakkal.
    Valóban sok a rossz kapcsolat és attól még mindig jobb egyedül, de nem erre születtünk... az ember társas lény és vannak boldog párkapcsolatok is. Igaz, hogy nem túl sok, de szerintem ezekről kell példát venni és ilyen kapcsolatra kell törekedni és pozitívan előre nézni.
    Én a magam részéről szívesen veszem a kezdeményezést és örülök, hogy vannak még a mások boldogságára is gondoló emberek.
    Sok sikert és szép napot kívánva
    PZs

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszönöm a véleményeket. Várom a további javaslatokat, véleményeket.

    VálaszTörlés