2010. augusztus 28., szombat

Utazásszervezés I.

Beavatom Önöket az utazásszervezés „rejtelmeibe”. Miért választottam most ezt a témát? Azért mert egyre aktuálisabb. Lassan megyünk ki a szezonból – mi így szoktuk mondani – és előre kell tekinteni.


Mi nem adunk ki ősz – tél – tavasz katalógust. Miért? Nem érzem rentábilisnak, a beleinvesztált időt, erőt, anyagi ráfordítást. Tudomásul kell vennem, hogy az emberek télen nem nagyon mennek körútra. Októberig még esetleg ki lehet húzni a szezont, de novembertől márciusig európai körutat szinte lehetetlen eladni. Azaz módosítok. Három terület lehet ekkor érdekes: Advent, Szilveszter ill. Velencei Karnevál. Nos erre a 3 területre felesleges katalógust kiadni. Jó, ki lehet egészíteni egzotikus ajánlatokkal, de annak is elég szűk a palettája. Nézzük csak miért. Vegyük sorra a kontinenseket:

Amerika: Észak- Amerika télen sokkal hidegebb mint Európa. Jó persze ott van Miami és Florida, de ezek is kedveltebbek nyáron. Menjünk délebbre. Mexikó: Van ajánlatunk. Felmerülhet még Kuba, de inkább nyaraló ország 1-2 kirándulással. Gondolkodtam ettől függetlenül már rajta. A többi sziget inkább óceánjáró hajóval érdekes 1-1 napra. A kontinens középső része. Guatemala, Honduras, Costa –Rica… nem népszerű terület. Mexikó jobb. Dél-Amerika: van 2 ajánlatunk. Peru – Brazília (kevés Argentína és Paraguay is van benne). Nagy a sansz, hogy el fogjuk tudni indítani. A másik ajánlatunk: Chile – (Patagónia) – Argentína – Uruguay fantasztikus, de kicsi a remény az indításra. Voltam kint mielőtt elkészítettem az ajánlatot. FANTASZTIKUS ! Ötvözi Norvégiát és Svájcot a táj, kiegészítve modern fővárosokkal. (Majd mesélek erről a vidékről máskor.) A fennmaradó országok veszélyesek. Talán még Venezuela lenne érdekes, de az is bizonytalan most és kiesik a többitől. Ennyit Amerikáról.

Afrika: Észak-Afrika mások által leprogramozott (Tunézia, Egyiptom, Marokkó). Dél felé haladva az Egyenlítőig nincs biztonságos ország. Tovább haladva: Kenya, Namíbia – polgárháborús. Nyaralásra talán, de tiszta szívvel most azt sem javasolnám. Marad Dél-Afrika. Többször kacérkodtam már vele. Tárgyaltam is partnerekkel. A látvány, fejlettség vitathatatlan, de a közbiztonság… Szóval még nem merem. Lehet, hogy ki kellene mennem megnézni saját szemmel, hogy mi az igazság és mely terület biztonságos.

Ázsia, Ausztrália – ezekről legközelebb írok.

2 megjegyzés:

  1. Örömmel olvastam az utazásszervezés I-II-t.Jó olvasni,hogy tud újat alkotni az IRODA.Tenni akarásra ösztönzi az olvasót a mindennapi életben.Köszönjük hogy ,megosztja velünk terveit,gondolatait.

    VálaszTörlés