2011. április 19., kedd

3. nap: Belgium

A mai napunk Belgiumról szólt. Reggel verőfényes napsütésben indultunk a brüsszeli szállásunkról Antwerpenbe. Először sétáltunk a Shelde parton majd bementünk a főtérre. Itt megtekintettük a hansa házakat és a városházát. A Rubens teret érintve mentünk be a fantasztikus Miasszonyunk katedrálisba. Aki még nem volt ebben a templomba, feltétlenül be kell iktatnia a rövidesen megtekintendő látnivalói közé. Néhány ok: gótikus és 7 (!) hajós katedrális, csodálatos Rubens alkotásokkal. Van 2 szárnyasoltár képe a művésznek, melyek mérete kb. 5 m x 4 m-es (!). A többi látványt már nem is említem.



Ezt követően Gentben folytattuk a nézelődést. Szt Bravo katedrálisban láttuk a Van Eyck testvérek művét. Ezt tartják az olajfestészet egyik legelső alkotásának. A színház és a harangtorony megtekintése után a városházához sétáltunk. Ezt követően a folyóparton lévő mesés hansa házakat érintettük. Kb. 2,5 órát voltunk Gentben.


A nap nagy durranása, az összhatást tekintve mégis Brugge volt. A város építészetileg szinte megállt a XVI. században. Ha valaki minden szép épületet le akar itt fényképezni, akkor egy új memóriakártyát kell betennie a fényképezőgépébe és min. 3 napot kell itt eltöltenie. Mi Európa egyik legrégebbi korházát, majd Michelangelo szobrát (ilyen is van itt az egyik templomban) megtekintve sétáltunk a központba. Városháza, Vak Szamár utca, Szent Vér kápolna (itt állítólag Jézus vérét őrzik egy fiolában), harangtorony, piactér. Folytathatnám a felsorolást, de ez csak azoknak jelent így élményt, akik már voltak ebben a városban. A többieknek csupán egy felsorolás, de nekik sürgősen át kell menniük a másik csoportba, mert különben sok élménytől fosztják meg magukat.


Mielőtt visszajöttünk a szállodánkhoz kitérőt tettünk az Atomiumhoz. Itt is készült néhány szép fotó, mivel még ekkor kb. 19 órakor és sütött a nap és kb 20 C volt.

Holnap Hollandia és a nagy durranás Keukenhof a virágpark. Az időjárás előrejelzés szerint kb. 23 C és napsütés várható. Kell ennél jobb áprilisban. Nem tudom, hogy holnap tudok-e írni, mert este bemegyünk Amsterdam központjába. Megmutatom az utasoknak a „lányokat” a kirakatban…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése