2011. április 22., péntek

Brüsszel - Trier

Továbbra is kegyeibe fogadott bennünket a Jó Isten, mivel most is 25 - 30 C- ban töltöttünk el a napunkat.
Először buszos és gyalogos városnézést tettünk Brüsszelben. Az előző napokon már csipegettünk belőle, mivel már megtekintettük az EU Parlamentet, a NATO-t é s az Atomiumot. A mai napra maradt: parlament, királyi palota,

Sablon negyed, St. Gudule katedrális a világhíres főtér

és nem utolsó sorban a pisilő kisfiú.

Többen meglepődtek, amikor nem csak pisilő kisfiút, hanem pisilő kislányt is mutattam nekik. Nem kell félre érteni, ez is szobor, csak kevesen ismerik, hogy hol van ez Brüsszelben.

A 3/4 órás szabadprogram alatt, még mindenki megvehette a hiányzó söröket és csokikat. Fél 12-kor indultunk Luxemburg érintésével Trierbe.
Trier az egyik (sokak szerint A) legrégebbi német város. A római időkben is fontos szerepet játszott. Természetesen ez is világörökség. A belvárosban sétáltunk egy kellemesett. Az volt csupán a probléma, hogy a fantasztikus román-gótikus katedrális a nagypénteki mise miatt nem volt látogatható.

 Be tudtunk pillantani, de nem tudtuk körbejárni, pl. a fantasztikus gótikus keringőjét. Kb. 1,5 órát töltöttünk a városban és továbbindultunk a szállásunkra. Ez egy nH **** szállodában van. Szauna, konditerem, szolárium... Szóval minden ami kell.
Holnap Passau és a hazaút. Kb. 21:30-ra várható a bp-i érkezés.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a beszámolót, ezt tényleg látni kell! Jó lenne minnél több útról ilyen beszámoló. Bár mindenhol ott a részletes leírás, de egy "útinapló" mégis más, emberközelibb.

    VálaszTörlés