2011. április 24., vasárnap

Passau - Húsvét

Otthon édes otthon.

Hazaérkeztünk. Most már tudok (tudunk) foglalkozni a Húsvéttal is. Először is mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket, sok finom sonkát és hímes tojást kívánok, valamint holnapra jó locsolkodást. Igenis tiszteljük és őrizzük a locsolkodás szép magyar hagyományát. Ne csak a nyugati „új hullámos” ünnepeket gyakoroljuk : Valentin nap, Halloween …

Térjünk vissza a Benelux utunkra, mert tegnap este hazaérkeztünk és még nem számoltam be az utolsó napról. Aki végig követte a beszámolókat az tudja, hogy megcseréltem az 1. és az utolsó napi programot (okot lásd 1. nap leírásánál). Így az utolsó napra maradt Passau. Passaunak a látványosságait 3 érdekesség köré kell csoportosítani: 1. Dóm, Európa (egyesek szerint a világ) legnagyobb orgonájával (17774 síp) egy szép barokk templom;

 2. Gizella 1. magyar királynénk sírhelye a Niedernburg kolostor mellett lévő román stílusú templomban; 

3. a három folyó összefolyása az óváros végén (Duna, Inn, Ilz). 

Végig csináltuk kb. 2 óra alatt a programot és ezt követően toalettes megállásokkal hazajöttünk.  22 órára értünk Budaörsre, itt vették át és szállították le a Szekszárd – pécsi utasokat, majd az Üllői úton leszálltak a pestiek illetve átszálltak a transzfer buszba a Miskolc- Debrecen útvonalról jött utasok.
Mi Szegedre 0 óra 20 perckor értünk. Összegezve nagyon szerencsés időjárási viszonyok mellett (végig 22- 30 C- napsütés) minden programot teljesítve, jó hangulatban fejeztük be a BENELUX kirándulást.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Igazgató Úr!

    Nagyon jó volt olvasni naponta a körút egyes állomásairól szóló beszámolót! Tavaly nyáron részt vettünk ezen az úton, így most kicsit felelevenedhettek az emlékek. Kellemes Húsvéti Ünnepeket és kikapcsolódást kívánok!

    Üdvözlettel,
    V. Éva

    VálaszTörlés
  2. Kedves Igazgató Úr! Volt szerencsém részt venni ezen a körúton az Ön idegenvezetésével. Ezúton is szeretném megköszönni az Ön határozott, fegyelmet tartó,szórakoztató, lelkiismeretes, őszinte, szakmailag kifogástalan, széles körű ismereteket és tapasztalatot tükröző idegenvezetését, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy ilyen feledhetetlenül szép és kellemes volt ez az út.
    Örök hálám: Kellényiné Nagy Ilona

    VálaszTörlés
  3. Kedves Éva és mindenki aki örömmel olvasta beszámolóimat. Köszönöm Önöknek, hogy figyelemmel kísérték az idei év első útjainak egyikét. Remélem csináltam egy kis kedvet ahhoz, hogy egyszer elutazzanak a BENELUX országokba.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ilona! Köszönöm elismerő szavait, melyből az cseng ki, hogy jól érezte magát az úton. Ez egy csapatmunka. Nem csak az idegenvezető és a gépkocsivezetők tartoznak ide, hanem az irodai munkatársak is akik korrekt felvilágosítást adtak az utazóknak, továbbá a kinti szolgáltatók, a szállodai személyzettől a hajótársaság vezetőjéig, aki végül is rábeszélésemre adott külön hajót a csapatnak és tudtam fordítani a magnóról jött szöveget és így láttak is nem csak néztek Önök az utasaink, még folytathatnám a felsorolást. No és nem utolsó sorban köszönet a résztvevő utasoknak is. Egyrészt azért, hogy elegen jelentkeztek, így elindulhatott az út, de talán még ennél is fontosabb (vagy legalább ilyen fontos) az, hogy az úton mindenki betartotta a kéréseimet, időpontokat, így hozzájárult az út sikeréhez és ahhoz, hogy minden program megvalósulhatott.

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Igazgató Úr!
    Külföldi útjaim során már tapasztaltam élményszámba menő szervezést és vezetést (két alkalommal Észak-Afrikában, egy egyiptomi-magyar úrral). Akkor azt hittem, hogy ilyen tökéletesen megszervezett utazásba, magas szintű és utas centrikus vezetésbe többé nem lesz részem. Tévedtem.
    Az Önök által szervezett kirándulás minden szempontból nagyszerű volt (szerencsére utastársak sem rontottak rajta) és mindenben igazolták az általam Önökről megismert referenciákat, amelyek alapján az útra jelentkeztem. Amennyiben rajtam múlik, biztos, hogy nem utoljára.
    Tisztelettel és köszönettel!
    Fliszár László és társa

    VálaszTörlés