2012. október 9., kedd

Santosa

A mai program Santosa szigetének felkeresése volt. Reggel kicsit később indultam, egyrészt esett kicsit az eső, másrészt még nem tökéletes az átállásom.

Mi is ez a Santosa? Singaporehoz tartozó terület, mely a szórakoztató műfajra lett kialakítva. Itt kiépítették az Universal Studiónak a mását, van 3 – 4 D –s mozi és sok egyéb szórakoztató park. Mi a 4. D? Én sem tudtam, de most már tudom. A 3 dimenziós moziban időnként megmozdítják a széket, amelyben ülünk, ha olyan a film, akkor levegőt vagy vizet fújnak a nézőkre. Ezért 4 dimenziós a mozi. 


Van egy víz alatti világot bemutató kiállítás is. Aqvariumok, mely egyike olyan, hogy egy alagút vezet alatta, így a halak felettünk, mellettünk úsznak, de ilyen már Budapesten is van. Nagyon gazdag a halállomány (nem kell messziről szállítani sem a tengervizet, sem a halakat). Ehhez a programhoz tartozott egy delfin és fóka show is. Aki látta a Costa Braván Marinelandot, annak ez nagy csalódás. Mindössze 2 delfin és 2 fóka dolgozott, azok is elég szerény produkciót mutattak be. 


A szigetről egy szuper jó kabinos libegő vezet vissza a fő szigetre. Ez élvezetes volt. 


Összegezve Santosáról elmondható, hogy jó az irány amerre elindultak a szervezők, de még azért van fejlődni valója. Ami számomra szokatlan volt, hogy a parkba minden attrakcióhoz külön-külön van belépő és nem is olcsó! Egy látványosság kb. 20 – 25 USD-nek megfelelő összeg. Az Universal Stúdió kb. 60 USD ára már számomra is átlépte azt a határt, ami után az ember azt mondja, hogy arra a 2 órára, amennyi időm van rá, túl drága (pláne úgy, hogy már láttam az eredetit).

Következő beszámolómban a Singaporeban tapasztalt érdekességeket gyűjtöm össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése