2012. október 1., hétfő

Propi

A múlt hónapban egy érdekes játékra invitáltuk facebook oldalunk látogatóit, és a köremail-einket  olvasókat.
A játék arról szólt, hogy adjuk nevet a katalógusunkban található pingvinnek.
A játékhoz még egy kis doppingot is adtunk. Akinek az ajánlata kapja a legtöbb szavazatot azt elvisszük a prágai Adventre.
Több javaslat is érkezett. Ezt megszűrtük és a szerintünk legjobb 10-et feltettük az internetre. Lehetett rájuk szavazni.Végül a propi név győzött. Gondolom a proko első szótagja és a pingvin első szótagja inspirálta a szavazót. Nem is lett volna ezzel probléma, ha nem érkezett volna több javaslattevőtől is ugyanez a szó. A szavazás végén sorsoltunk és így kijött a győztes. Eddig ez egyszerű lenne, de jöttek a többiek - akik ugyanezt a szót javasolták -, hogy a versenykiírásban nem volt bent, hogy ha azonos nevet mondanak többen, akkor a javaslattévők közt sorsolunk. Való igaz, nem is gondoltunk arra a verseny kihirdetésekor, hogy mit csinálunk akkor, ha többen is ugyanazt a nevet adják meg. Fel sem merült bennünk ez a gondolat. Amikor a szavazás befejeződött, ekkor realizáltuk, hogy a propi nevet többen is felvetették. Ekkor következett a szavazás.
Amikor kihirdettük az eredményt, akkor többen felzúdultak, hogy ez nem lett a verseny kihirdetésekor kikötve mármint, hogy azonos névnél sorsolás dönt. Volt aki már azt is jelezte, hogy beszélt az ügyvédjével, aki egyetértett vele.
Ekkor azt mondtam Krisztián kollegámnak - a verseny kigondolójának -, hogy valami igazság van a dologban és akkor minden propi nevet javaslót tekintsünk nyertesnek és kapja meg a beígért utat. Ha már nem fogalmaztuk meg pontosan a verseny kiírást akkor ne érezze senki úgy, hogy "ki akarunk vele tolni" és el akarjuk sumákolni az utat. Szóval minden propist utaztatunk, bár a tervben csak 1 fő szerepelt.
Volt még egy érdekessége ennek a játéknak. Jelentkezett az az úr aki a 2. legtöbb szavazatot kapott név kitalálója volt, mondván, hogy ha 1 főre levetítjük akkor az ő javaslatára többen szavaztak, mint a propi névre, ebből következően ő a győztes. Érdekes megvilágosítása a dolognak. Válaszlevelemben arra hívtam fel a figyelmét, hogy a legtöbb szavazatot kapó nevet beküldője nyeri a versenyt és azt a nevet kapja a pingvin. Mivel nem az ő neve kapta a legtöbb szavazatot, a pingvint nem az Ő neve alapján neveztük el, így nem nyerheti meg az utat még akkor sem, ha a szavazáson a győztes nevet többen is javasolták.
Miért írtam le ezt a kis történetet ? Hogy lássák, hogy a legkisebb dolog is fontos szerepet kaphat, ha közhírré, közkincsé tesszük. Mindenre nagyon körültekintően oda kell figyelni, körbe kell járni.
Annak azért nagyon örültem, hogy oly sokan gondolkodtak a dolgon, mármint a pingvin néven.

Befejezésül egy tájékoztatás. Csütörtökön utazok egy hosszabb D-K ázsiai körútra, utazási kiállításra és útbejárásra. Erről folyamatosan (naponta - 2 naponta -, ahogy a lehetőségem engedi), tájékoztatom Önöket. Akit érdekel az ottani élet és a véleményem az adott országokról, azoknak javaslom kövessék figyelemmel blogjaimat. Az első várhatóan péntek este, vagy szombaton kerül fel az oldalamra. Az első ország ahova repülök : Singapore lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése