2010. szeptember 14., kedd

Spanyolország 2.

Ma volt a Barcelona – Montserrat kirándulás. Reggeli után 9-kor indultunk spanyol busszal. Először a tengerparti úton mentünk, hogy élvezzék a változatos part látványát az utasok. Az utolsó szakaszt már a sztrádán tettük meg. Első megállónk a híres Sagrada Familia templom volt. Kiszálltunk, körbejártuk. Beszéltem arról, hogy még a munkálatok kb. 60%-nál tartanak az építők.

Ezt követően felmentünk a Tibidábo oldalában épült Güell parkhoz, mely Gaudi egyik legegységesebb alkotása. Sokat sétáltunk, és fotóztak az utasok. 

A hegyről lejőve irány a belváros. Útba ejtettünk néhány Gaudi házat: La Pedrera, Casa Milla… A Cataluna téren kiszállva jót sétáltunk a gótikus negyedben és a híres Ramblán. 


Visszaültünk buszunkba és felmentünk a Montjuich hegyre, ahol volt a’92-es Olimpia. Ezt követően elhaladtunk a Nou Camp stadion mellett, melynél már láttuk az esti mérkőzés (BL) előkészületeit. Barcelona belvárosát elhagyva továbbutaztunk a montserrati kolostorhoz. Ez kb. 30 km-re van Barcelonától, de közel 800 m magasan egy hegyen. 

Csodás kilátásban volt részük majd templomlátogatás szerepelt a programban. Ezt követően indultunk vissza szállásunkra. 19 órára értünk vissza.

5 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várjuk a képeket és a mesét.Köszönjük.

    VálaszTörlés
  2. Végre valaki, aki tudja, hogy a Sagrada Famíliát elég kívülről megmutatni. Oda a belépőjegy kidobott pénz, mert olyan belülről, mintha gyárlátogatáson lenne az ember az acélműben. Mi 10 évvel ezelőtt jártunk ott, és nagyot csalódtunk. A Nou Camp viszont egy magyar futballrajongónak nagy élmény, a múzeuma igazi szentély, dicsőséges magyar vonatkozású emlékekkel.
    További szép utazást kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Nos, akkor kiderült,hogy a spanyol utat Gyula viszi?!Jövőre jelentkezzek, vagy egy super kollégát ajánlanak(jelszavam változatlanul:Ildi,Gyula,Emil)
    Vagy ismét egy-idézőjelben-szerencsétlenül járt csoport,akikhez last minit ugrott be?!

    VálaszTörlés
  4. Én általában szeptember közepén - végén ki szoktam jönni Spanyolországba, mivel le kell zárni az adott évet és le kell egyeztetnem a következő évet. Ha ez épp összeesik egy csoport kíséréssel akkor úgy jövök ki, de ezt általában 2-3 héttel előtte látom.

    VálaszTörlés