2010. szeptember 1., szerda

természetvédelem

Blogomban egy mostanában eléggé felkapott témáról írok, a  természetvédelemről. Nem tudom feltűnt-e önöknek, hogy más színű a papír amin a részvételi jegyet vagy a számlát kapják . Újra hasznosított papír. Mostanában csak ilyen papírt illetve ilyen borítékot használunk.  Apróság, de ezzel is védjük azt a természetet, amit utjaink során bemutatunk Önöknek. Még nagyon sok mindent kellene és lehetne csinálni, de sajnos a körülmények még hazánkban nem olyanok, hogy könnyen, egyszerűen megvalósítsuk a környezetvédelmet. Hazánkban a szelektív hulladékgyűjtés gyerekcipőben – van ahol még abban sem –, jár. Az embereknek csak kis része figyel arra, hogy hol dobja el szemetét, hogy ne szakítson le sétája során egy virágot, azért mert tetszik neki. Ez egy lassú, de fontos folyamat. Neveljük az ifjúságot és magunk is figyeljünk oda, hogy környezetünk egyre szebb legyen. Különben mit fogok megmutatni Önöknek?

4 megjegyzés:

  1. Nemrég újrahasznosított borítékot szerettem volna vásárolni.Nem volt.Legközelebb is kerestem ezt a terméket.Nem volt.Kértem rendeljék meg.Sokára meg is érkezett a várva várt boríték.Mivel ezt nem szeretik a vásárlók,/szürke színű/,az eladó felajánlotta,hogy vegyem meg az egész dobozzal.Mivel patikában dolgozok,néhány évre elég lesz ez a mennyiség,megvettem mind.A környezetvédelem terén,szerintem is lassan változik az emberek véleménye.

    VálaszTörlés
  2. Sokat kell küzdenünk a környezetvédelméért, de ha mi is feladjuk akkor mi lesz?

    VálaszTörlés
  3. Régi kedvenc vasárnap reggeli programunk a Svájci vasutak c. műsor, és tavaly "élőben" is láttam Svájcot. Nekünk, magyaroknak sajnos kisebb csoda, hogy ott az utak, vasutak mentén nincsenek kidobott flakonok, papírdarabok, stb. Graffitire se emlékszem. Valahogy az ottani emberek tudják óvni a környezetet, még úgy is, hogy nagyon sok természeti szépségükből túristalátványosságot csinálnak (jó értelemben). Tisztaság van ott is, ahol naponta több száz/ezer ember megfordul. Szomorú, hogy itthon ettől nagyon messze vagyunk... Én azt látom, ha egy jó kezdeményezés el is indul, mindíg ott terem egy vandál, a szervezők, vagy a hely tulajdonosai feladják, és nem lesz belőle semmi...

    VálaszTörlés
  4. Lassú a folyamat, de azért már itt is vannak látható jelek. Talán az unokáink el fogják érni azt amiben mi reménykedünk.

    VálaszTörlés