2013. május 9., csütörtök

Morgantown utolsó nap


Nem a kórházból írok. Ez azt mutatja, hogy túléltem a biciklizést. Hogyan ? Az érdekes volt, majd lejjebb olvashatják, de haladjunk sorrendben.
Reggel összeszereltük a motorcsónakot (most tették vízre barátomék) majd lehúztuk oda ahol be lehetett csúsztatni a vízbe, majd elmentünk kb. 2 órát a környékben körbenézni. Nagyon érdekes volt a vízről látni a vidéket. Voltak csodaszép házak.

Úgy tűnik, hogy király vagyok a vezetésből, pedig...


















A képen látható ház egy bányatulajdonosé. Csak a földmunkák (a ház nélkül) volt 2 milliárd Ft (!!).  Erre mondaná az én racionális eszem minek ennyit egy házra kiadni?? No mindegy itt megszokja az ember ami otthon M-es méretű, itt XL vagy XXL-es.

A "vár"


















Az időjárás többször változott. Hol sütött a Nap, hol szemerkélt az eső.

csodaszép volt a táj


















Délután a bicikliket feltettük a kocsira és bementünk a városba. Az egyik biciklinek (nem az enyémnek) indulás előtt kidurrant a belsője. Amíg a barátom elment kicserélni a hátsókerék gumiját, addig a feleségével beültünk fagyizni. Nagyon érdekesen készül itt a fagyi. Kiválaszt az ember az 1 fajtát a fagyikból, majd azt ráteszik egy hűtött lapra és hozzákevernek olyan finomságokat, amit az ember kér (pl. mogyoró, mandula…) és ezt beleteszik egy tartóba, melyben egy csokis tölcsér is van.

Készül a fagyim


















Összességében finom és különleges.
Kicsit nézelődtünk a belvárosban. Nem túl különleges, de ne felejtsék el 25.000 lélekszámú.

Kép a belvárosról


















Ezt követően elmentünk biciklizni. Ők sokat szoktak „tekerni”. Én kb. 25 éve bicajoztam legutóbb.
Nagyon szép helyen, a folyóparton van kialakítva egy bicikli út ahol futhat is aki szeret. Nos hogy szokjam a dolgot, indulásra egy irányba letekertünk 8 km-t. 

Ilyen volt a bicikliút


















Kicsit fújtunk, majd visszafordultunk. Nem haladtunk 2 km-nél többet visszafelé, amikor hatalmas durranás. Kidurrant a másik gumi is a barátom biciklijén. Bal oldalt a folyó, jobb oldalt a hegyes erdő… Mit csináljunk? Mondom neki; figyelj jobb lenne ha én tolnám vissza a biciklit és Te pedig előremennél és amennyire tudsz közelebb hozod a kocsit. Na kb. 2 km-t kellett tolnom a bicajt amikor fel tudtuk tenni a kocsira. Ettől függetlenül nagyon élveztem a tegnapi napot is.

Ma megyünk Pittsburghbe és azt tekintjük meg, holnap utazok Kanadába és kezdem a szakmai programot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése