2010. november 3., szerda

13. Peking 1. rész


A város központjában lakom, egy nagyon szép szállodában. A partner kedvezményes áron adta a szállást. A városnézésben egy Pekingben élő magyar lány segített. Nézzük a látványosságokat:
Először egy láma templomot kerestünk fel. A vallás gyakorlást már nem tiltják, mint néhány évvel ezelőtt. Hatalmas Buddha szobrok és jellegzetes pagodaszerű épületeket tekintettünk meg.  
Buddha temploma

Peking jellegzetessége az Ég temploma. Egy szép parkban – a városra jellemző a szépen kialakított parkok (többségükben fizetni kell a belépésért) sokasága – található. Az templom belseje nem túl különleges. Jellemző az arany és a kék szín használata a régi épületek színezésénél. 
Ég temploma

Peking fellendülésében nagy szerepet játszott az Olimpia. Megtekinttetem ezt a negyedet is. Még mindig hatalmas tömeg látogatja az épületek környékét. A „Madárfészek stadion” 
Madárfészek stadion

közelről még különlegesebb épületnek hat. Talán annyi, hogy egy nagyobb takarítás, portalanítás ráférne. Szinte vele szemben – 150 m – az úszó versenyek helyszíne a „Vízeskocka”. 
Vizeskocka

Közöttük húzódik hosszanti irányban egy betonos sétatér. Mérete kb. 150 m széles és kb. 5 km (!) hosszú. Erről közelíthető meg a kb. 300 m-re lévő nagy fedett csarnok. Közelről még fantasztikusabb volt az egész.
Közlekedésünk általában metróval történt. Na az még egy nagy kaland majd írok róla a későbbiekben. Következő beszámolómban folytatom Peking látványosságainak ismertetését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése