2010. november 25., csütörtök

LEG-ek 3.

-          Szakmailag a legjobb: Természetesen az ITB Singaporeban.
-                                                                                                         ITB ASIA

-          Legszínvonalasabb műsor. Gondolkodom a pekingi ugró show-s és a singapore-i esti show között. Talán inkább a singaporei. Több és látványosabb produkció volt benne. Mind a kettő kicsit a cirkuszi show mutatványaira hasonlított.
                                                                A show

-          Legmeglepőbb: A forgalom. Különösen a kis motorok szerepe, de az egész közlekedési morál. Mindenki megy össze, vissza. Ez vonatkozik az indo-kínai országokra és Xianra. Lámpa időnként van, de közlekedési tábla, zebra… sehol. Ettől függetlenül működik a káosz és senki nem anyázik, pedig ahogy kanyarodnak, elévágnak egymásnak, ez itthon minimum egy kiordítás és bemutatás.
                                                 Közlekedés Vietnámban
-          Ahol legdurvább voltam: Kiszállás a pekingi metróból. Ha nem lökdösődsz, akkor egész nap metrózhatsz, mert nem tudsz leszállni, igaz a jegy addig jó, amíg nem jössz a felszínre… Illetve amikor Xianban felszálltam az Agyaghadsereg felé menő távolsági buszra (lásd leírását az anyagban).
-          Legbátrabb: Erről nem is írtam eddig. A Vietnam Airlains pilótája, aki amikor már bent ültünk a gépben – Kambodzsa felé Laoszból –, szinte az indulás pillanatában (elkezdtünk gurulni) megállította a gépet és közölte, hogy nem jó a hajtómű és ezzel a géppel nem lehet repülni. Vártunk 6 órát, hogy Hanoiból küldjenek egy másik gépet, de senki nem ágált ellene. A pilótát valószínűleg nem dicsérték meg a főnökei. Ott azért még szoros a gyeplő.
                                                                                                                 A lerobbant repülő

            Legkülönlegesebb ital: kígyó és skorpió „ágyon” tartott pálinka. Haza is hoztam belőle. Feleségem-Ildi, már a látványától elszörnyűködött. „Vidd innen, látni sem bírom”.
-          Legfinomabb „kaja”: Halong bay hajón ebédre elkészített rákok.
                                                                 Rákok közt

-          Legrosszabb „kaja”: csak látott és ki nem próbált kígyók, bogarak, skorpiók a pekingi ízek utcájában. Kipróbáltak közt is volt kevésbé finom, de abból nem ettem akkor. Mindig több fogás volt.
                                                       Ajánlat az ízek utcájában
-        
-          Legnagyobb egészségügyi problémánk: egzotikus hely, vigyázni kell, hogy hol és mit eszik az ember és az alkoholos fertőtlenítést sem szabad elhanyagolni. Bencének Laoszban volt egy hasmenéses napja, nekem Kambodzsában egy fél nap, de egyik sem volt olyan jelentős, hogy a programunkat befolyásolta volna jelentősen. Szerencsére ez volt az össz.
-          Legjobb: Meg tudtam osztani élményeimet Önökkel és több százan olvasták naponta a beszámolóimat. KÖSZÖNÖM!!
n.-    

5 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon KÖSZÖNJÜK!

    VálaszTörlés
  2. Koszonjuk az erdekes beszamolot,minden nap vartuk a folytatast.Mostantol varjuk az uj bejegyzeseket es a katalogust,uj utakkal es idopontokkal.Mar terveznenk a jovo evi szabadsagot.Az eldolt mar hogy lesz-e sajat Korzika Szardinia ut?
    Udvozlettel Fruzsina

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük a beszámolókat, mindíg érdeklődéssel olvastuk. Szép, érdekes helyeken járt, különösen Halong Bay tetszik. Kíváncsian várjuk a jövő évi katalógust.
    Üdvözlettel,
    J. Judit

    VálaszTörlés
  4. Kedves Igazgató Úr! Nagyon élveztem a beszámolóját, különösen Vietnám ragadta meg a képzeletemet. A Kínai Nagy Faltól én is többet vártam. Nem akarom fájdítani a szívét, de a kivilágított Shanghai káprázatos,a Huangpu folyón hajózva láttam, ez tetszett legjobban egész Kínában, ha legközelebb ott jár, érdemes megnéznie. Nagyon remélem, hogy Vietnám-Kambodzsa útjuk lesz jövőre.Minden jót kívánok! Üdv.: Ilona

    VálaszTörlés